Witam
Posiadam w/w lustrzankę. Mam kilka pytań
1. Zapisuje ona zdjęcia na karcie pamięci, nadając im nazwę DCS_00001, itd.... Od pewnego czasu zaczęła zapisywać zdjęcia z nazwami _DCS0001, itd..., przestawiając podkreślnik na początek nazwy. Jak zgrywam zdjęcia na dysk to burzy mi się całkowicie kolejność zdjęć.
2. Po zgraniu zdjęć na dysk i wymazaniu ich z pamięci aparatu (karty SD), aparat zaczął numeować zdjęcia od początku. Mam lustrzankę Sony i obojętnie czy wymażę z niej zdjęcia, nadaje ona kolejne numery zdjęć. Tutaj tak nie jest i zrobił mi się przez to ogromny bałagan w zdjęciach, sortując je wg nazwy.
Proszę mi powiedzieć, czy to da się jakoś ustawić, żeby nadawał kolejne numery a nie od początku po zgraniu i wymazaniu zdjęć z karty pamięci?
3. Ponadto kilka tygodni później zaczął zapisywać mi zdjęcia w nowym folderze i nic by nie było w tym złego, gdyby znowu nie zaczął numerować zdjęć od początku w tym następnym folderze,. to jakiś koszmar.
Nie mogę potem. zgrywać zdjęć na dysk, bo pisze mi, że zdjęcie o tej nazwie już istnieje i może je tylko zamienić.
Proszę o pomoc, bo już mi ręcę opadają, muszę ręcznie zmieniać kolejność numeracji zdjęć.
Czy da się coś z tym zrobić?
Pozdrawiam
damiano_z
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami