Close

Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 104

Domyślnie Makro foci Karbulocik :)

Postanowiłem na wzór innych założyć jeden topik o moich wyprawach makro.
    Przynajmniej będę miał wszystkie swoje prace w jednym miejscu.
    Na początek coś z dzisiejszego poranka w godzinach 7-8.

1.

2.

3.

4.
    Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
    Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB

Domyślnie

Super, rewelacja, nawet "brzydka" mucha wydląda pięknie.
    Pozdrawiam
    FUJI X-T3/18-55/35 1.4

Domyślnie

Gratuluje dobrych zdjęć, jak dla mnie rewelacja.
    Najrzadziej podoba się 2.

Domyślnie

Mi najbardziej podobają się 2 i 3
    w 3 super że udało sie uchwycić oboje oczu w jednej płaszczyznie w GO
    zwłaszcza przy takim skręcie.. hehe
    Podpis zgodny z regulaminem forum

Domyślnie

Muszę przyznać, że sam byłem zaskoczony warunkami, jakie panowały o wczesnej godzinie. No, nie aż tak wczesnej, ale jednak rano. Przede wszystkim absolutny brak wiatru. Dopiero o 8 zaczęła się zrywać lekka bryza. Ponadto brak ostrego palącego słońca, słoneczko owszem było, ale bardzo delikatne. No i same modele nie zrywały się do lotu z byle powodu, stały sobie grzecznie zupełnie niezainteresowane moją obecnością. Aż żałowałem, że nie wziąłem statywu ze sobą. No i dodatkowe atrakcje spowodowane kropelkami rosy (chociaż większość już zdążyła wyparować), oraz widok dzieci snujących się do pobliskiej szkoły, oraz świadomość że ja zaraz wskoczę do ciepłego łóżeczka powoduje, że czasem jednak lepiej być dorosłym . Zupełnie inne warunki, zacznę chyba rankiem chadzać po okolicy. Teraz poczułem sam, o co w tym wszystkim kaman .

Przyjemnie zaskakuje mnie też nowa lampa SB-700. Ustawiona w tryb Auto i skierowana w dół z założoną wbudowaną klapką dyfuzora doskonale wie jak mocno błyskać. I nie błyska jak szalona, tylko delikatnie rozświetla cienie oraz wyrównuje światło w ciemniejszych miejscach, że nie widać zbytnio jej ingerencji. Doskonała sprawa.

Poniżej jeszcze jedna mucha z dzisiaj:

5.

Domyślnie

Super! 2 najbardziej mi się podoba.

Domyślnie

Podoba się, to Tamron tak ostrzy?

Domyślnie

5. też fajna, ale mój faworyt to 2.

Domyślnie

2 przyjemna, choć ja obrócił bym kadr do poziomu. Moja głowa jakoś stara się obracać w lewo samoczynnie podczas oglądania Przyciął bym też delikatnie ten dół (lub bok jeśli byś obracał). 5 ładna, choć mam wrażenie, że ostrość przesunęła się nieco za oko muchy. Popraw mnie proszę jeśli się mylę.
    Pozdrawiam serdecznie
    Marcin Zalewski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aronov Zobacz posta
    Podoba się, to Tamron tak ostrzy?
    Zgadza się.

Cytat Zamieszczone przez tricky_finder Zobacz posta
    2 przyjemna, choć ja obrócił bym kadr do poziomu. Moja głowa jakoś stara się obracać w lewo samoczynnie podczas oglądania Przyciął bym też delikatnie ten dół (lub bok jeśli byś obracał).
    Ta mucha akurat była robiona w pionie. Gdybym obrócił ja do poziomu, kropelki rosy z kwiatków zamiast na górze, byłyby z boku. Poza tym mucha to mucha. Jak każdy owad, nie zwraca uwagi na to, co u nas jest górą czy dołem. Więc nie każde zdjęcie owada musi być zaraz mierzone naszymi proporcjami (głowa u góry, nogi na dole).

Cytat Zamieszczone przez tricky_finder Zobacz posta
    5 ładna, choć mam wrażenie, że ostrość przesunęła się nieco za oko muchy. Popraw mnie proszę jeśli się mylę.
    Tak, ona nie wyszła tak dobrze jak pozostałe. Dlatego z początku jej nie pokazywałem, dopiero później się zdecydowałem.

Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów