Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Żabki wiosną

Domyślnie Żabki wiosną

Wiele osób ma swój sposób na stwierdzenie czy wiosna już nadeszła. Dla mnie wiosna nadchodzi dopiero gdy żaby zaczną gody i pojawi się skrzek.

Dziś wybrałem się w plener by sprawdzić czy wiosna nadeszła.

Początek był mało optymistyczny, cichutkie pomrukiwania i tylko pojedyncze żaby.
    1.

Poszedłem za głosami i znalazłem parkę złączoną w miłosnym uścisku i trochę skrzeku. Parka jednak szybko się schowała.
    2.

Stwierdziłem że poczekam może wynurzą się jeszcze raz i rzeczywiście opłaciło się. Ale zaraz zaraz - czy to ta sama parka?
    3.

Poszukałem trochę dalej i znalazłem wiele innych parek oraz pojedynczych żab wyglądających jakby pilnowały świeżo złożonego skrzeku.
    4.

Ale gdy zobaczyłem tą parkę i nieprzytomne spojrzenie samca który prawie mrużył oczy z zadowolenia uznałem że nie będę im więcej przeszkadzał.
    Mogłem spokojnie wracać do domu - wiosna na pewno już jest.
    5.

Domyślnie

Gorąco się jakoś zrobiło Czy aby na pewno ten dział?
    Nieco poważniej, bardzo dobre zdjęcia, zarówno technicznie jak i koncepcyjnie. Gratuluję
    Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez evilseed Zobacz posta
    Gorąco się jakoś zrobiło Czy aby na pewno ten dział?
    Dział zdecydowanie odpowiedzi - to jest przyroda i w dodatku jedno z jej jej najważniejszych obliczy . A że żabki bywają figlarne to ich prawo .

Cytat Zamieszczone przez evilseed Zobacz posta
    Nieco poważniej, bardzo dobre zdjęcia, zarówno technicznie jak i koncepcyjnie. Gratuluję
    Cieszę się że się podoba.

Domyślnie

I dla mnie też się podoba historia poparta zdjęciami - fajnymi
    G.

Domyślnie

Super.
    System NIKON + statyw nie taki już rozchwiany aby to udźwignąć
    Pozdrawiam Marek

Domyślnie

Ale orgia .
    Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
    Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB

Domyślnie

No kumkają aż furczy
    A co do fotek to na 2 i 3 szkoda tylko troszeczkę cienia przez środek, poza tym ekstra.
    D300+ N 18-200 VR + N 50 1.8 + SB-900

Domyślnie

Dziękuje za opinie a szczególnie za to że są takie pozytywne .

Co do cieni to było bardzo ciężko zrobić jakiekolwiek zdjęcie nie poprzecinane ciemnymi pasami, bo siedziały wśród zeszłoroczej, uschniętej roślinności i tylko miejscami były skrawki otwartej przestrzeni.

Uprawnienia umieszczania postów