Szukaj
To udało ci wygrać tą walke.
Jak na nisko budżetowe rozwiązanie, to wyszło dobrze.
Wszędzie panuje równe oświetlenie i kolorystyka jest odpowiednia.
Jedynie przyczepił bym się do kadrów, ale to kwestia wyćwiczenia.
Najbardziej odpowiada mi 3. lecz trochę rozprasza tutaj odwłok trzeciej mrówki![]()
Podzielam zdanie przedmówcy. Jak na tak tanie rozwiązanie efekty są zadowalające. Mnie się podobają w szczególności 1 i 2. Mają świetne kadry. Piękną ostrość i kolorystykę. |Numer 2 to mój faworyt całej serii. Model- kulturysta podciąga się na drążku![]()
wspaniałe efekty. szczerze mówiąc ja robię zdjęcia heliosem przy Nikonie d60 i pomimo tego, że muszę ustawiać ostrość ręcznie bo brak AF nie jest źle.
nikon d5000 + 18-55 + helios
Popieram przedmówców. Fotki są świetne jak na taki zestaw. Niejeden z rasowym szkłem makro by pozazdrościł.
Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB
Foty jak dla mnie świetne, dwójeczka najfajniejsza.
Chińczyk sprzedał dusze diabłu - po tygodniu się zepsuła.
Skromny jesteśzdjęcia bardzo mi się podobają. A co do pszczoły to ciekawe która to z rzędu, że Ci nie uciekła a nawet nie tak bardzo wierciła i tak zapozowała. A zresztą czy to pszczoła czy mrówki albo latający bzyg wszystkie elementy mają motorek w d... pozdr.!
Kto chce- szuka możliwości, kto nie chce- szuka wymówek.
1 - niezły kadr
2 - fajne choć szkoda że na czarnym tle
3 - niezły kadr, trochę ucięty odwłok 3 mrówki przeszkadza
4 - nieciekawe z góry, słabo w kadrze
Ostatnio edytowane przez mariusz-75 ; 24-02-2011 o 20:19
Dzięki za pozytywne komentarze. nie spodziewałem się. Właśnie wróciłem z dłuuugiej podróży - grypa i temperatura w okolicy 40 C. Wiem już czego życzyć wrogom. na 2 niestety trzeba było mocno błyskać bo Pan pszczoła siedział sobie w bardzo zacienionym miejscu. Ale według mnie właśnie czarno tło tu pasuje. Poniżej jeszcze parę fotek.
5
6
7
8
5. bardzo dobra ostrość i kard. Należy trochę wyretuszować narożniki prawe i te nie wiem jak nazwać "kropkę" prawie na środku podobną do otworu przysłony.
http://pawelstrzyzykowski.blogspot.com/
http://pawelstrzyzykowski.pl
D300 + Grip, D70s, 35 f/1,8. N 18 - 70 (3,5 - 4,5) , Di 622, akcesoria
Skontaktuj się z nami