Close

Strona 1 z 56 1231151 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 552

Wątek: d700 umarł

Domyślnie d700 umarł

Załamałam się. Mam sprzęt od 3 tygodni. Przeżył testy i jedną sesję. Po ostatnim wyjęciu i włożeniu karty podał komunikat CHA (błąd karty). Chciałam ją oddać do sklepu, ale dwa dni później okazało się że sprzęt nie reaguje w ogóle. Tj. na dobrej baterii przy włączeniu nie dzieje się kompletnie nic. Na wyświetlaczu nic. Wyjęcie baterii, odłączenie peryferiów i leżakowanie - nic.

Po dokładnym obejrzeniu widzę jeden problem - zgięte piny w czytniku kart. Ale moje dwa pytania:

1. czy zgięte piny mogą spowodować np. zwarcie i to że się nie włącza mi aparat?
    2. jakim cudem można zgiąć piny robiąc wszystko delikatnie i zgodnie z zasadami? Nic nie wciskałam na odwrót, na siłę...

Domyślnie

Uważam, że zgięte i dotykające się szpilki mogą powodować zwarcie. Teraz trzeba ładnie wyprostować i sprawdzić, czy to rozwiąże problem.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Myślę, że pkt1 wszystko wyjaśnia. Niestety A co do ostrożności, ktoś inny brał aparat w ręce? Nie chcę snuć teorii spiskowych, ale wiesz, może komuś się przydarzyło to i owo...

Domyślnie

Nikt inny sprzętu nie dotykał.
    Boję się prostować druciki, bo sprzęt jest na gwarancji. To tym bardziej nie będzie wtedy jej podlegał jak sama będe grzebać. Sprzętowa nie jestem :/ A raczej anty.

Domyślnie

myśle , że w przypadku pogiętych pinów gwarancję Ci cofną - uznają to jako uszkodzenie mechaniczne !
    D4s/D3s/D800/S35 1,4HSM /N50mm 1,8G/N85 1,8G/N 70-200mm 2,8 VRII/S8mm f3,5/Sb910/Sb910/YN560

Domyślnie

Czyli umarł w butach. Bo jeśli sama wymiana gniazda kart mnie czeka to pół biedy, ale jeśli nastąpiło zwarcie... to lepiej nie myśleć ile to będzie kosztowało

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kołobrzeg

Domyślnie

Poczekaj z dołowaniem się do ekspertyzy serwisu - może być różnie...
    N

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pinquin Zobacz posta
    1. czy zgięte piny mogą spowodować np. zwarcie i to że się nie włącza mi aparat?
    2. jakim cudem można zgiąć piny robiąc wszystko delikatnie i zgodnie z zasadami? Nic nie wciskałam na odwrót, na siłę...
    1. Tak.
    2. Jak używałaś karty z niepewnego źródła, to wszystko może się zdarzyć.

Możesz spróbować odgiąć piny wąskim i długim śrubokrętem; lepiej poproś o pomoc sprawnego majsterkowicza.

Gwarancji nie uznają na pewno, ale oddanie do serwisu będzie się równało dość znacznym kosztom, bo z pewnością wymienią całe gniazdo pamięci.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    2. Jak używałaś karty z niepewnego źródła, to wszystko może się zdarzyć.
    Nie śmiałabym Był Lexar Prof 8GB.

-------------edit

Skoro wygląda to tak, że i tak na gwarancji nie pojedzie, to może podłubię przy tych pinach? Delikatna kobieca ręką Tą sama delikatną co te piny wgięła w glebę...
    Ostatnio edytowane przez pinquin ; 20-11-2010 o 19:46

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pinquin Zobacz posta
    Nie śmiałabym Był Lexar Prof 8GB.

-------------edit

Skoro wygląda to tak, że i tak na gwarancji nie pojedzie, to może podłubię przy tych pinach? Delikatna kobieca ręką Tą sama delikatną co te piny wgięła w glebę...
    Lexar , x233 czy x300?
    Musiałaś trafić na podróbkę, jest to niemożliwe, żeby lexar spowodował takie rzeczy..
    Ostatnio edytowane przez Joa ; 22-11-2010 o 01:06 Powód: pis. ("nie możliwe")
    FX|D800|D700|2470|50 1.4G|85 1.8G|70200|SB900 | 910 + plecak i pierdoły
    "The wicked flee when none pursueth..."

Strona 1 z 56 1231151 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów