Jakie polecacie kleje do gum D90? aby mozna bylo pozniej poprzednia warstwe usunac, i naniesc nowa, do kolejnego podklejenia. Glownie chodzi o to aby uniknac nawarstwiania sie kolejnych warstw.
Szukaj
Jakie polecacie kleje do gum D90? aby mozna bylo pozniej poprzednia warstwe usunac, i naniesc nowa, do kolejnego podklejenia. Glownie chodzi o to aby uniknac nawarstwiania sie kolejnych warstw.
Nie polecałbym klejów, tylko dwustronną taśmę klejącą - widziałem w Castoramie, próbowałem ją palcami i baaardzo mocno trzyma klej... Jakaś markowa była, nie pamiętam firmy.
N
Witam.
Niedawno zakupiłem swojego D90.
Moje pytanie: jak robić fotki, żeby ta guma się nie odklejała i czy odkleja się w każdym d90 czy tylko w wadliwych sztukach.
Pozdrawiam.
Żaby sie nie odkleiła, przed dotknieciem aparatu zakładasz latexowe rękawiczki, stawiasz korpus na statywie o robisz fotki TYLKO pilotem. Nie da się, prawda? Większosć D90-tek boryka sie z gumowym problemem. "There is still no solution"
Nikon FiX - Pomysł na...![]()
pomysł przedni ... pytanie ... dziwne ...
najlepiej to chyba nie robić, schować do pudelka i cieszyć się ze ma się aparat ... co niedziele wyjąc go żeby się przewietrzył ... i tak jak kolega powyżej napisał ... latexowe rękawiczki : must have !
A na poważnie ... odklei się to się podklei jaki to problem ? nie masz innych problemów ?![]()
NIKON + SZPARGAŁY + CHĘCI + CHĘCI + CHĘCI ...
Ta guma sie odkleja bez szczegolnego powodu, i to nie chodzi o wade, czy uzytkowaniejedyne rozwiazanie, to zakup nowej gumy w serwisie i podklejanie samemu. W moim przypadku, guma zwiekszyla swoja objetosc i nalezy ja wymienic na nowa.
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Póki co nie mam problemu z gumami w d90, aparat ma 14 miesięcy i jest normalnie użytkowany. Ale jeżeli miałbym to robic to nie podklejałbym żadną taśmą, tylko porządnym klejem.
Zbędny
Skontaktuj się z nami