Close

Strona 5 z 23 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 226

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spiritwood Zobacz posta
    Ktoś tu jednak nie doczytał ważnej kwestii. To nie chodzi o wszystkie dyski z tych serii a JEDYNIE o wypust z grudnia 2008

Seagate has isolated this issue to a firmware bug affecting drives from these families manufactured in December 2008.

Czytać uważnie, nie panikować
    no miejmy nadzieje...bo ja ku..a nie bluźnie na codzień, ale
    1 x 500 GB system plus 2x 500 GB RAID - wszystkie ES.2 - i łapią się wszystkie
    mało tego - backupy na 1TB - i a jakże oczywiście jest na liście i jak narazie do wszystkich brak nowego firmware
    fajnie, strach podejść do komputera

Domyślnie

jak coś to nie instalujcie firmwaru ze strony, ludziom po jego instlacji dyski sie nie włączają i chyba go wycofali nawet.
    Pozdrawiam
    Dariusz O.

Domyślnie

Poczytajcie komenty...

http://www.frazpc.pl/b/230216

Wybrane z ciekawszych:

"prawdopodobna przyczyna blad w FW, objawiajaca sie zniszczeniem listy smart (lba=0) i zablokowaniem dysku (BSY), oryginalnie w celu zapobiegniecia dalszym uszkodzeniom, czyli musi sie psuc w trackcie pracy, szczegolnie przy restartach.

UPDATE FW nie naprawia uszkodzonych, ale ma zapobiegac takim wypadkom (a czy bedzie to inna sprawa).
    Jesli jest ktorys z tych bledow, to da sie zrobic update tlyko dla braku BSY, ale czy naprawi lba? poki co niewiadomo."

------

"NIE WGRYWAĆ NAWET OFICJALNEGO FIRMWARE'u DO MODELI 500GB !!!

Potwierdzone przez kilka osób, w tym ja. Działa na modelach 1TB, 750GB z tego co widzę. NIKOMU nie działają modele 500GB po upgradzie."

-----
    "500gb

http://forums.seagate.com/stx/board/message?board.id=ata_drives&...

Już kilkanaście osób zwaliło se dysk tym gównem."
    ------
    Ostatnio edytowane przez Calme ; 20-01-2009 o 13:20

Domyślnie

Pięknie. Ja bym się rytualnie pociął jakby mi dysk padł... (bo na takim mam backupy...)
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

pebees
    Gość

Domyślnie

O. Jestem zainfekowany wirusem HappySeagate

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    O. Jestem zainfekowany wirusem HappySeagate
    To może spróbuj go zwalczyć z tym nowym softem do D3.
    Jacek

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    To może spróbuj go zwalczyć z tym nowym softem do D3.
    Spróbowałbym, tylko po co? Wirus też chce żyć, nie?

Domyślnie

hyhy coś ostatnio było też o dyskach... barracudach... że padają jak muchy (bo padają)

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Wiem już - rozmawiałem wczoraj z dwom znajomymi z serwisu i od nas z firmy z handlowcami. Człowiek na moment nie siedzi w temacie i już nie wie co się dzieje na rynku. Wszyscy zgodnie stwierdzili, że Seagate wraca do nich jak bumerang ostatnimi czasy - a co gorsza jak pisałeś właśnie nie tylko te z wymienionych serii ale i starsze też.
    nic nowego ostatnio na forum opisywałem moje przygody z dyskami zewnętrznymi tej marki... a jedyna barracuda jaką mam (jedna z pierwszych - 20GB) jest martwa jak mucha zabita packą a co śmieszne - od tak bez powodu. Stary WD 1,2GB bangla do tej pory (przy okazji poprzedniej dyskusji w cafe o utracie danych itd. sprawdziłem...)

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Zamówiłem sobie ostatecznie WD Caviar Black WD1001FALS (1TB, 32MB, SATA/300)
    i dobrze ja już z pół roku temu wszystko powymieniałem na WD i mam spokój... do tego ciszej chodzą

aha - wszystkie te dyski z tej listy są 3.5"? sprawdźcie bo może są tam jakieś 2.5" i macie je w laptopach
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kronos28 Zobacz posta
    nic nowego ostatnio na forum opisywałem moje przygody z dyskami zewnętrznymi tej marki... a jedyna barracuda jaką mam (jedna z pierwszych - 20GB) jest martwa jak mucha zabita packą a co śmieszne - od tak bez powodu. Stary WD 1,2GB bangla do tej pory (przy okazji poprzedniej dyskusji w cafe o utracie danych itd. sprawdziłem...
    Wklepałem sobie w google "porażka z seagate" i "problemy z seagate" niestety wszyscy chyba nie ulegli zbiorowym omamom i to co piszą to czysta praktyka....i wygląda, że jest po prostu fatalnie....

Domyślnie

Dlatego wlasnie nie wiem czemu tyle osob kupuje te dyski. Wiadomym jest, ze Seagate robi cholernie awaryjne twardziele. Ja omijam ta firme z daleka.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Strona 5 z 23 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów