no to ja mam pytanie w takim razie

- mam PK i o to co mój wyprawia - jesteście to jakoś w stanie sensownie wyjaśnić ???
- wszystko wyszło przy testach do których potrzebny był mi czas 1/4000 i przysłona 8 - na takich parametrach są zrobione poniższe zdjęcia testowe. Na pierwszym tylko Q DP R+600 przez BD srebrnego 70 cm z założoną szmatą - centralne na wprost "Helgi"

, na drugim dołożone dwie kontry - Q R+300 i Fomei 400 - obydwie przez stripy + na tło ...... jakas studyjna bo nie pamiętam jaka przez zwykły garnek z założnoym niebieskim filtrem. Lampy w drugim przypadku na max mocy. Nie ważne jakie parametry ustawiałem zawsze przy pionowym kadrze z prawej strony pojawia się jaśniejszy pas - tak jak by z lewej było niedoświetlone. Probowałem tego samego z D300 i jaśniej było przy kadrze pionowym z lewej strony ????? - czyli tak jak by migawka pracowała odwrotnie w moim D700 w stosunku do D300.
Ma ktoś jakieś sensowne wytłumaczenie??? Oczywiście w body ustawione na FP, świeże naładowane baterie aku w nadajniku i odbiorniku, najświeższy soft w PK i zachowuje sie on wizulanie prawidłowo ( kontrolki migają tak jak powinny)
Lampa głowna wyzwalana z odbiornika PK a pozostałe na drugim zdjęciu z fotoceli.
To już chyba wszystkie informacje które nasunęły mi się do głowy

- ale jak czegoś nie podałem to pytajcie.
Oczywiscie mogę zareklamowac PK - ale ciekawi mnie co jest grane - skoro przejrzałem cały wątek na Nikoniarzach i nikt się nie skarżył na podobne zachowanie PK z lampami studyjnymi.....
aaaa jeśli znajdziecie jakieś błedy ortograficzne w powyższym wpisie to przepraszam
(...)
Skontaktuj się z nami