no dobrze - ale pomijając PK - jak wytłumaczyć to że bez PK błyskając systemówką która obsługuje FP w cele studyjnej efekt jest taki sam ????
Szukaj
no dobrze - ale pomijając PK - jak wytłumaczyć to że bez PK błyskając systemówką która obsługuje FP w cele studyjnej efekt jest taki sam ????
Wersja oprogramowania najnowsza którą znalazłem na stronie PK
Białej ściany nie mam ani jednej![]()
Pelo i witus chyba możecie spróbować wgrać sobie nowy soft, jeśli nie pomoże pozostaje tylko wymiana PK.
Kurcze w takim razie wygląda to na zbyt szybkie wygaszenie palnika lamp studyjnych (czyli opcja, która się nie zdażała z lampabi budżetowymi) !
Quantuum coś udoskonałił w swoich lampach, że wygaszają się tak szybko???
Moje maja już kilka lat, kiedy kupowałeś swoje lampy?
EDIT
Duet PK z lampa systemową w trybie FP działa prawidłowo?
obydwa Q mają już ponad rok ( myślę że koło 1,5 roku), fomej jest chyba jeszcze starszy
edytując - tak D700 z PK na SB600 działa prawidłowo
![]()
Dziwne, choc może coś tam jednak ulepszyli... Moje są starsze. Napisz jeszcze o lampie systemowej ( Edit z poprzedniego posta).
Jesli to problem lamp, to całkiem możliwe że 600Ws będzie działała prawidłowo na pełnej mocy.
Wg mnie przy błyskaniu w plenerze nie zwróciliście na to uwagi, a w studio nie błyska się z czasami 1/4000. Warto sprawdzić to co wymyślił Piotrek to pozwoli na znalezienie dobrych lamp, które dadzą radę.
Nikon
Skontaktuj się z nami