Jako że to mój pierwszy dziewiczy wpis na forum - witam serdecznie wszystkich sympatyków Nikona.
TOMEK K - czy po za przycięciem tego autoportretu wyostrzałeś coś jeszcze w programie graficznym ?
Szukaj
Jako że to mój pierwszy dziewiczy wpis na forum - witam serdecznie wszystkich sympatyków Nikona.
TOMEK K - czy po za przycięciem tego autoportretu wyostrzałeś coś jeszcze w programie graficznym ?
wyostrzałem jedynie po zmniejszeniu![]()
ktoś pisał o 14-24 na 24mm , a więc 24 z dośc bliska F 3,5 .ISO 1250 brak lampy z błyskowej jedynie od gościa z naprzeciw.
D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....
Dzięki...po zmniejszeniu ta na pewno![]()
rozsądne zdanie w tej dyskusji, panowie nie rozumiem naprawdę jak możecie wyważać otwarte już drzwi, tak szeroka ogniskowa nie może nie rozciągać, ale od 20mm portrety grupowe na spokojnie, na FF to szeroko, w krajobrazie i reporterce znakomity, trzeba się go nauczyć, tak tak nauczyć obsługiwać, natomiast mam dla miłośników tego szkła, filmik który raz na zawsze ukróci spekulacje na temat filtrów, razem Z Tadziem Wilkiem już zamówiliśmy
http://www.youtube.com/watch?v=oGFL-...119C2E&index=4
i gdyby kogoś interesował tańszy zakup bo w RaysPhoto cena to bez mała złodziejstwo, to link do sklepu, wyssyłka do kraju kurierem UPS koszt 25 funtów
http://www.robertwhite.co.uk/product.asp?P_ID=2889
do cen doliczyć 17,5% podatku od stycznia 2011 bedzie to 20% w Anglii wzrasta wat
Wesołych Świat życzę![]()
Ostatnio edytowane przez harb ; 23-12-2010 o 14:07
Ależ ten holder gigantyczny! Borregaard mógłby spokojnie swoje legendarne okno w niego wsadzić...![]()
LED ZEPPELIN
Dwa słowa od siebie, bo również rozważałem zakup 14-24 i 17-35. W moim przypadku wygrał ten drugi, choć jestem zadowolony z zakupu zawsze zostaje jakaś ciekawość czy dobrze zrobiłem, bo 14-24 to szkło, do którego wszyscy wzdychają, a niektórzy nawet systemy zmieniają
Gdybym w swojej pracy znalazł zastosowanie dla 14-24 to bez wątpienia bym je kupił. Zastosowanie filtrów do zdjęć krajobrazowych, architektury z tymi w/w filtrami daje rade.
Ponieważ ja głównie biegam po ślubach tak więc nie wyobrażam sobie siebie z takimi nakładkami na 14-24 na ślubie i również nie wyobrażam sobie pracy w reportażu z obiektywem bez czegokolwiek ochronnego na nim. Innych może stać na to, ale mnie nie stać, żeby ryzykować z wielką niczym nie osłoniętą soczewką.
Dlatego w MOIM przypadku rozsądek podpowiadał 17-35 i tak też się stało. Zakres też dla mnie jest fajny. A jak poczuję potrzebę posiadania tych 14mm to kupię sobie Samyanga 14mm do plenerów czy bardzo szerokich shot-ów z kościoła.
"I am a visual man. I watch, watch, watch. I understand things through my eyes."
H.C-B.
Szkoda że zestaw filtrów i mocowanie - tak czy inaczej kosztuje majątek...
Skontaktuj się z nami