Close

Strona 24 z 38 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 371

Domyślnie

Jako że to mój pierwszy dziewiczy wpis na forum - witam serdecznie wszystkich sympatyków Nikona.
    TOMEK K - czy po za przycięciem tego autoportretu wyostrzałeś coś jeszcze w programie graficznym ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mathieu Zobacz posta
    TOMEK K - czy po za przycięciem tego autoportretu wyostrzałeś coś jeszcze w programie graficznym ?
    wyostrzałem jedynie po zmniejszeniu
    ktoś pisał o 14-24 na 24mm , a więc 24 z dośc bliska F 3,5 .ISO 1250 brak lampy z błyskowej jedynie od gościa z naprzeciw.
    D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....

Domyślnie

Dzięki...po zmniejszeniu ta na pewno

Domyślnie

Miałem przyjemność używania 14-24 to naprawadę niesamowite szkło. Bez wahania wybrałbym 14-24

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wolnyslimak Zobacz posta
    Moje doświadczenie w fotografii nie jest zbyt duże ale dziwi mnie mocno, że ktoś wydaje jakieś 5tysi. na szkiełko i i jest zdziwiony jego oczywistymi własnościami. Mnie się wydaje, że poprostu 14-24 jest szkłem ekstremalnym i dlatego może trochę trudnym w obsłudze. Ale narzekanie na zniekształcenia w tym szkle to tak jakby mieć pretensje do fish-eya, że robi beczkę.
    rozsądne zdanie w tej dyskusji, panowie nie rozumiem naprawdę jak możecie wyważać otwarte już drzwi, tak szeroka ogniskowa nie może nie rozciągać, ale od 20mm portrety grupowe na spokojnie, na FF to szeroko, w krajobrazie i reporterce znakomity, trzeba się go nauczyć, tak tak nauczyć obsługiwać, natomiast mam dla miłośników tego szkła, filmik który raz na zawsze ukróci spekulacje na temat filtrów, razem Z Tadziem Wilkiem już zamówiliśmy
    http://www.youtube.com/watch?v=oGFL-...119C2E&index=4
    i gdyby kogoś interesował tańszy zakup bo w RaysPhoto cena to bez mała złodziejstwo, to link do sklepu, wyssyłka do kraju kurierem UPS koszt 25 funtów
    http://www.robertwhite.co.uk/product.asp?P_ID=2889
    do cen doliczyć 17,5% podatku od stycznia 2011 bedzie to 20% w Anglii wzrasta wat
    Wesołych Świat życzę
    Ostatnio edytowane przez harb ; 23-12-2010 o 14:07

Domyślnie

Ależ ten holder gigantyczny! Borregaard mógłby spokojnie swoje legendarne okno w niego wsadzić...
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    Ależ ten holder gigantyczny! Borregaard mógłby spokojnie swoje legendarne okno w niego wsadzić...
    śmiałem się ze będę z nim wyglądał jak z oknem łazienkowym, ważne ze teraz nie będę musiał wyciągać z ciemnicy dołu, zatem kolorystyka dołu powinna być duzo lepsza, no i niebko nareszcie będzie lepiej naswietlone

Domyślnie

Dwa słowa od siebie, bo również rozważałem zakup 14-24 i 17-35. W moim przypadku wygrał ten drugi, choć jestem zadowolony z zakupu zawsze zostaje jakaś ciekawość czy dobrze zrobiłem, bo 14-24 to szkło, do którego wszyscy wzdychają, a niektórzy nawet systemy zmieniają
    Gdybym w swojej pracy znalazł zastosowanie dla 14-24 to bez wątpienia bym je kupił. Zastosowanie filtrów do zdjęć krajobrazowych, architektury z tymi w/w filtrami daje rade.
    Ponieważ ja głównie biegam po ślubach tak więc nie wyobrażam sobie siebie z takimi nakładkami na 14-24 na ślubie i również nie wyobrażam sobie pracy w reportażu z obiektywem bez czegokolwiek ochronnego na nim. Innych może stać na to, ale mnie nie stać, żeby ryzykować z wielką niczym nie osłoniętą soczewką.
    Dlatego w MOIM przypadku rozsądek podpowiadał 17-35 i tak też się stało. Zakres też dla mnie jest fajny. A jak poczuję potrzebę posiadania tych 14mm to kupię sobie Samyanga 14mm do plenerów czy bardzo szerokich shot-ów z kościoła.
    "I am a visual man. I watch, watch, watch. I understand things through my eyes."
    H.C-B.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Fąfrowicz Zobacz posta
    Dwa słowa od siebie, bo również rozważałem zakup 14-24 i 17-35. W moim przypadku wygrał ten drugi, choć jestem zadowolony z zakupu zawsze zostaje jakaś ciekawość czy dobrze zrobiłem, bo 14-24 to szkło, do którego wszyscy wzdychają, a niektórzy nawet systemy zmieniają
    Gdybym w swojej pracy znalazł zastosowanie dla 14-24 to bez wątpienia bym je kupił. Zastosowanie filtrów do zdjęć krajobrazowych, architektury z tymi w/w filtrami daje rade.
    Ponieważ ja głównie biegam po ślubach tak więc nie wyobrażam sobie siebie z takimi nakładkami na 14-24 na ślubie i również nie wyobrażam sobie pracy w reportażu z obiektywem bez czegokolwiek ochronnego na nim. Innych może stać na to, ale mnie nie stać, żeby ryzykować z wielką niczym nie osłoniętą soczewką.
    Dlatego w MOIM przypadku rozsądek podpowiadał 17-35 i tak też się stało. Zakres też dla mnie jest fajny. A jak poczuję potrzebę posiadania tych 14mm to kupię sobie Samyanga 14mm do plenerów czy bardzo szerokich shot-ów z kościoła.
    To dlaczego go sprzedajesz?

Domyślnie

Szkoda że zestaw filtrów i mocowanie - tak czy inaczej kosztuje majątek...

Strona 24 z 38 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów