Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 49

Domyślnie

stachumuszel - mógłbyś coś zapodać z d700 i d200 z tym szkłem. Byłbym wdzięczny. Do mnie już dotarła. Zakres ogniskowych na dx mam już sprawdzony i mi bardzo pasuje jako uniwersalne szkło. Na FX jeszcze nie wiem bo dopiero kombinuję nad zakupem d700. Chciałbym porównać różnice... Pzdr.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artur678 Zobacz posta
    stachumuszel - mógłbyś coś zapodać z d700 i d200 z tym szkłem. Byłbym wdzięczny. Do mnie już dotarła. Zakres ogniskowych na dx mam już sprawdzony i mi bardzo pasuje jako uniwersalne szkło. Na FX jeszcze nie wiem bo dopiero kombinuję nad zakupem d700. Chciałbym porównać różnice... Pzdr.
    Tak jak pisałem, szkło mam bardzo krótko. Podpinałem tylko do D700 aby sprawdzić. Robiłem to w domu bo na zewnątrz kiszka. Jak coś dopstrykam to dam znać na PM.
    Pozdr.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Fajnie z góry dzięki. Ale gdybyś wrzucał to dodaj sample do tego wątku. Każdy będzie miał pogląd na to jak szkło współpracuje z d700.

conik
    Gość

Domyślnie

mialem ta sigme (ostatnia wersja z HSM) jakies 3 dni.... i szybciutko zamienilem na nikkora
    imo nie ma co porownywac...nikkor 20-35/2.8 zjada sigma na sniadanie nikkor 17-35/2.8 lyka jako przekaske
    budzetowe szklo na przetrzymanie i dozbieranie kasy do nikkorow

ps. zrobilem tym dwa spektakle w teatrze na d700 ...brzegi mial tak koszmarne ze musialem mocno sie starac kadrujac zeby nie wlezc na obszary ktore nie nadawaly sie do niczego

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez conik Zobacz posta
    mialem ta sigme (ostatnia wersja z HSM) jakies 3 dni.... i szybciutko zamienilem na nikkora
    imo nie ma co porownywac...nikkor 20-35/2.8 zjada sigma na sniadanie nikkor 17-35/2.8 lyka jako przekaske
    budzetowe szklo na przetrzymanie i dozbieranie kasy do nikkorow
    Z tym zamiarem właśnie owo szkło kupiłem. Lubię szeroki kąt, a kupując d700 nie będzie mnie stać na szkło systemowe.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dareknik Zobacz posta
    ZDYBOO dobrze mówi, na zdjęciach (nie w tabelkach) szkła DX/FF odżywają na FF.
    Nie na FF ale na D700, D3/s. Z D3X tak różowo nie będzie.
    The name of the game is to fill the frame.

Domyślnie

eee z tymi brzegami nie ma co przesadzać ja mam Tamrona 17-35 od dawien dawna i jak się rozleci to kupię nikona ale póki działa to niech se działa

Domyślnie

ten obiektyw to dobra alternatywa dla tamrona 17-35mm, na d700 radzi sobie znakomicie, af ostrzy szybko i jest celny, raczej nie przepuści żadnej akcji, szczerze polecam, na dole pare sampli z d700 + S17-35 2.8-4.0 HSM:

Domyślnie

Mam pytanie. Czy użytkownicy Sigmy 17-35/2.8-4 HSM + D700 wprowadzają jakąś korektę AF w body? Moja zachowuje się jakoś mało przewidywalnie. Część fotek mam nietrafionych albo jest jakiś FF/BF. Sam nie wiem. Ciężko na tak szerokim szkle to zdefiniować. Głębia ostrości powinna być duża na takich kątach, powinna maskować małe nietrafienia. A jednak tak nie jest.
    Pozdr.
    Ostatnio edytowane przez stachmuszel ; 21-02-2011 o 14:39
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów