Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Storczyk

Oszczędny w słowach
    Miasto
    zDolny Śląsk - Wrocław

Domyślnie Storczyk

Witam, to jeden z moich pierwszych postów i pierwsza publikacja. D40 posiadam od niedawna, to jedno ze zdjęć gdy sprzet próbowałem na tym co w domu było dostępne ... mam nadzieję, że prawidłowo wklejam zdjęcie
    SZKIEŁKO I OKO

Domyślnie

Storczyki mnie nie lubią, bo zawsze padają. A zdjęcie delikatnie mówiąc jest przepalone. To znaczy pierwszy kwiatek bije bielą i nie ma na nim szczegółów. Proponuję punktowy pomiar światła na pierwszy kwiat i wio. Pozdrawiam.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    zDolny Śląsk - Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hlynur Zobacz posta
    Storczyki mnie nie lubią, bo zawsze padają. A zdjęcie delikatnie mówiąc jest przepalone. To znaczy pierwszy kwiatek bije bielą i nie ma na nim szczegółów. Proponuję punktowy pomiar światła na pierwszy kwiat i wio. Pozdrawiam.
    Dzięki za opinie, na swoje usprawiedliwienie dodam, że zdjęcia oglądam i ewentualnie poprawiam na matrycy laptopa i to nie takiego z wyższej półki ... poprawić zdjęcia się już niesttey nie da bo storczyk kończy żywot. Może za jakiś czas jak nowe kwiaty wypuści
    SZKIEŁKO I OKO

Domyślnie

Powinieneś zadbać o łagodniejsze światło, a najlepiej kilka jego źródeł, aby nie było widać tak cieni. Ale ogólnie fajnie wygląda

kobieta Awatar abre
    Miasto
    Chatka Fanaberka pod Otwockiem

Domyślnie

Ja nie widzę ani grama przepału. Na płatkach jest dużo szczegółów łącznie z delikatnym wzorem struktury.
    A światło rzeczywiście za ostre i za płaskie. Potraktuj kwiat jako formę rzeźbiarską, przestrzenną a nie graficzną.
    Pola Gałczyńska

moje www

Domyślnie

Za Zbyszkiem, daj inne swiatlo, bo kompozycja sie broni.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    zDolny Śląsk - Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seeker Zobacz posta
    Za Zbyszkiem, daj inne swiatlo, bo kompozycja sie broni.
    już nie ma takiej możliwość ... storczyk dokonał żywota. Zdjęcie było zrobione z wbudowaną lampą, bo inna nie dysponuje.
    SZKIEŁKO I OKO

Domyślnie

przepalow nie ma. ale samo zdjecie nie zachwyca, packshot storczyka. w tle jakies plamy. swiatlo rowniez nieciekawe.
    D300 | Nikkor 17-55/2.8 | N35/2 | T80-200/2.8 | SB-800 | MacBook 13" | iP4 | photoblog

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kęty/Diest

Domyślnie

Szczegóły warżki i okółka wyszły by jak byś zrobił zdjęcie pojedynczemu kwiatuszkowi. A na focenie storczyka najlepej się wybrać w jasne przedpołudnie (moim zdaniem), do tego czarna szmatka w tyle i jazda. Lampa troche "płaszczy" storczyka.

Hlynar, prostrzych storczyków niż phalaenopsis nie ma...

Uprawnienia umieszczania postów