Doświetlałeś na wprost z lampa? Bo wydaje mi się trochę za płasko... szkoda, że n 2. jest taki mocny kolor szminki. Gdyby nie to byłoby przyjemnie.
Szukaj
Doświetlałeś na wprost z lampa? Bo wydaje mi się trochę za płasko... szkoda, że n 2. jest taki mocny kolor szminki. Gdyby nie to byłoby przyjemnie.
obydwa w świetle zastanym
"Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek
Na drugim zdjęciu najbardziej rzuca się przesadzony retusz oczu i ust. 85`tka rysuje bardzo miękko a te elementy zaburzają łagodny nastrój. Sam zaczynam z retuszem i mam z tym problem. Nigdy nie jestem pewien, kiedy powiedzieć dość.
oczy- tylko rozjaśnione białka.
usta- tu można mnie posądzać o przesadę i sam się do tego przyznaje bez bicie, ale zmieniać tego nie zamierzam bo mam na tym punkcie hopla![]()
"Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek
Dwójeczkagdyby tak nie zacisnęła tych ust...
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
Nie mam nic przeciwko, zmień tylko technikę a będzie dobrze. Właśnie to przerabiałem z Bomblem na własnej skórze. Teraz odcinają się za bardzo i wyglądają nienaturalnie. Inne krycie warstw i wtapianie - feather. Poza tym do malowania ust zastosuj inny odcień na krawędziach, albo dodaj cienie.
piękne..jak zadko..dla mnie nic dodac nic ujac![]()
D90 + N 85 1.8D + N 18-55mm 3.5 + Velbon Df-60 + zasluzona SB 26 + blenda, parasolka i inne takie
www.piotrd.net
Skontaktuj się z nami