Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie statyw do 100zł

statyw do 100zł
    czy w ogóle da się czegoś takiego używać?

http://www.allegro.pl/item480670363_...romo_tr58.html

podpiąć taki pod D80 SB 800 i N 18-135, N 50? nie bede zbyt często z niego korzystał a budżet dość skąpy
    a może coś takiego :
    http://www.allegro.pl/item486332301_...a_3miasto.html ?
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 20-11-2008 o 23:42 Powód: ORTO! ORTO!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ROH Zobacz posta
    statyw do 100zł
    czy wogóle da się czegoś takiego urzywać?

http://www.allegro.pl/item480670363_...romo_tr58.html

podpiąć taki pod D80 SB 800 i N 18-135, N 50? nie bede zbyt często z niego korzystał a budżet dość skąpy
    a morze coś takiego :
    http://www.allegro.pl/item486332301_...a_3miasto.html ?
    Stabilne to to nie będzie, jak bym już miał wybierać to pierwszy:http://www.allegro.pl/item480670363_...romo_tr58.html wygląda stabilniej i lepiej, chociaż ta głowica to taka zabawka. Z opisu wynika że na tym ponoć można 22kg postawić-nie sprawdzałbym, ale 78PLN to chyba jest on wart. Jak nie masz kasy, to może być chwilowe jakieś dla ciebie rozwiązanie, ale na pewno nie na dłuższą metę.
    Jeżeli go kupisz, to koniecznie rozkładaj szerzej nogi ( oczywiście mowa o statywie ) i wieszaj na haku dodatkowe obciążenie celem stabilizacji.

Domyślnie

do 100zł to lepiej się w to nie pchać bo to inwestycja na krótką metę, lepiej uzbieraj więcej i kup coś dobrego a nie badziewie, na prawdę, po co wywalać pieniądze w błoto...
    obiecuję, przeczytam regulamin...

Domyślnie

To lepiej weź 3 kije od szczotek, zlep je taśmą i będziesz miał to samo co ten statyw.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moonrage Zobacz posta
    do 100zł to lepiej się w to nie pchać bo to inwestycja na krótką metę, lepiej uzbieraj więcej i kup coś dobrego a nie badziewie, na prawdę, po co wywalać pieniądze w błoto...
    Święte słowa !

Piszę na swoim przykładzie: kupiłem jakiś używany statyw za 50 zł (jakiś francuski) i męczyłem się przez pół roku. Ani toto wygodne w użyciu, ani stabilne, a trzeszczenie plastiku w głowicy denerwowało, że hej !
    Teraz mam frotkę i jest malina ! Nic już więcej nie potrzeba.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Rycerz
    Gość

Domyślnie

lepszy będzie worek z grochem mówię powaznie

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Do 100zl to bym nawet nie odpalal googli/otwieral katalogu/wychodzil do sklepu Za tyle to mozna sobie kupic pokrowiec na statyw, ale nie sam statyw

Najtaniej ok - Goldphoto/Benro [pelno watkow na forum], drozej i lepiej - Manfrotto/Velbon, najlepiej i najdrozej - Gitzo.

Nie ma co sie bawic w polsrodki bo statyw to jedna z wielu rzeczy, na ktorych mozna bardzo latwo utopic kase i byc w ultrapupie. Lepiej kupic raz, a dobrze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Do 100zl to bym nawet nie odpalal googli/otwieral katalogu/wychodzil do sklepu Za tyle to mozna sobie kupic pokrowiec na statyw, ale nie sam statyw

Najtaniej ok - Goldphoto/Benro [pelno watkow na forum], drozej i lepiej - Manfrotto/Velbon, najlepiej i najdrozej - Gitzo.

Nie ma co sie bawic w polsrodki bo statyw to jedna z wielu rzeczy, na ktorych mozna bardzo latwo utopic kase i byc w ultrapupie. Lepiej kupic raz, a dobrze.
    Shaolin no niestety muszę się z Tobą zgodzić a jeszcze nie tak dawno(miesiąc, 2 temu) sam założyłem podobny wątek i uparcie stałem przy swoim że 100 zł na statyw jest kwotą wystarczającą
    Ale życie zweryfikowało moje poglądy
    ROH moja rada jest taka- Jeśli statywu będziesz używał naprawdę od święta to kup jakiś tani za 30-40 na allegro ew jakiś używany z gatunku do 100zł. Lecz jeśli będziesz go częściej używał(a będziesz, bo skoro już jest )to kup coś droższego i lepszego.
    pozdrawiam
    Mateusz
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

dzięki panowie
    no może i faktycznie lepiej zainwestować w cos lepszego niż rozbić sprzęt za pare tys.
    a gdybym tak poprosił jeszcze raz o pomoc w wyborze coś najbardziej optymalnego pomiędzy jakością a ceną ,
    ma może ktos jakiś niezbyt drogi statyw z którego jest zadowolony? a nie chciał bym wydawac astronomicznej kwoty.
    mam co prawda w planach zrobienie domowego studio choć to zapewne bedzie manufaktyra a nie studio

nie mam stałego łącza z siecia więc odpisuje dopiero teraz

Oszczędny w słowach Awatar Rajek
    Miasto
    Pruszków/Łódź/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ROH Zobacz posta
    dzięki panowie
    no może i faktycznie lepiej zainwestować w cos lepszego niż rozbić sprzęt za pare tys.
    a gdybym tak poprosił jeszcze raz o pomoc w wyborze coś najbardziej optymalnego pomiędzy jakością a ceną ,
    ma może ktos jakiś niezbyt drogi statyw z którego jest zadowolony? a nie chciał bym wydawac astronomicznej kwoty.
    mam co prawda w planach zrobienie domowego studio choć to zapewne bedzie manufaktyra a nie studio

nie mam stałego łącza z siecia więc odpisuje dopiero teraz
    mam goldphoto. Bardzo dobry stosunek jakość/cena. Tasiemcowy Wątek na ten temat jest na forum.
    D70s + N50 1.8.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów