Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 215

Wątek: DX vs FX

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zolty Zobacz posta
    Za środkowego Jaruzelskiego zdarzało mi się kupować film w szpuli 40 metrowej i samodzielnie pakować do puszek...
    Jak było możliwe w takich warunkach robienie zdjęć?
    Bez wielopunktowego AF, wysokich czułości, 5 fps, silent motorów, etc.?
    Dxxx Fx Fxx Pxxxx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lodzermensch Zobacz posta
    Jak było możliwe w takich warunkach robienie zdjęć?
    Bez wielopunktowego AF, wysokich czułości, 5 fps, silent motorów, etc.?
    Zenitem 11 + koreks+ powiększalnik Krokus + kuwety + łazienka okupowana w nocy....

Acha - do tego jeszcze młody wiek i zapał: bez tego ani rusz

Domyślnie

Zenitem 11 + koreks+ powiększalnik Krokus + kuwety + łazienka okupowana w nocy....

Acha - do tego jeszcze młody wiek i zapał: bez tego ani rusz
    To były czasy...
    Ehhh...
    Dxxx Fx Fxx Pxxxx

Domyślnie

Ja tam kupowałem film negatywowy ORWO NP20 i NP27 w metalowych puszkach po 17 m. Potem w piwnicy (mojej ciemni) pakowałem go do kaset. Wtedy miałem legendarnego Canona F1 + 50/1,4 i 200/4. Potem za ten zestaw kupiłem meble do całego mieszkania i jeszcze mi trochę zostało.
    Pozdrawiam Tadeusz.
    FB

Domyślnie

od NP 27 o niebo lepszy był Fotopan HL też był w puszkach po 17m... do dzisiaj mam całą"ciemnię" w komplecie
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 19-11-2008 o 01:25 Powód: pis.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcinas Zobacz posta
    od NP 27 o niebo lepszy był Fotopan HL też był w poszkach po 17m...
    O ile pamiętam to HL (z tabaczkowym paskiem na pudełku) miał coś wspólnego z Ilfordem HP (?)

Domyślnie

O ile pamiętam to HL (z tabaczkowym paskiem na pudełku) miał coś wspólnego z Ilfordem HP (?)
    Tak, było na licencji ilforda ale, że nie trzymało parametrów to Ilford się do tego nie przyznawał. Prawda wyszła po latach
    Smiena Symbol

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez T&T Zobacz posta
    Wtedy miałem legendarnego Canona F1 + 50/1,4 i 200/4. Potem za ten zestaw kupiłem meble do całego mieszkania i jeszcze mi trochę zostało.
    W sumie to dzisiaj za zestaw np D3 + 24-70 + 70-200 tez mozna niezle mieszkanie wyposazyc, wiec wiele sie nie zmienilo
    FE | F80 | F100 | F6 | Z6 | D500 | N16-35/4 | N 24-70/4 Z | N70-200VRII | N80-400G | N35/2D | N50/1.8G | N85/1.8G | N 105 2.8VR | N 100/2.8 E MF | N 70-210/4 MF | SB800 | SB900
    Ex: D70 | D300 | D600 | D7500

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez T&T Zobacz posta
    Ja tam kupowałem film negatywowy ORWO NP20 i NP27 w metalowych puszkach po 17 m. Potem w piwnicy (mojej ciemni) pakowałem go do kaset. Wtedy miałem legendarnego Canona F1 + 50/1,4 i 200/4. Potem za ten zestaw kupiłem meble do całego mieszkania i jeszcze mi trochę zostało.
    W tym mniej więcej czasie kupowałem NP55 i NC7 . W metalowych puszkach po 320 m. (nie pamiętam dokładnie).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lodzermensch Zobacz posta
    To były czasy...
    Ehhh...
    Tiaaaa.... kartki na wszystko, jeden zakładzik w Gdyni gdzie dobrze wywoływano dia.
    Nie dziekuję - wolę 2009 niż 1985.

Tyle że problemów z balansem bieli nie było....

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów