Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Sigma 105/2.8 do Nikona D70s

czesc
    zamierzam kupic obiektyw (jak w tytule) no i mam pewna watpliwosc, jezeli jest w opisie ze "bagnet do Canona" to znaczy to ze nie bedzie mi pasowal do mojego nikona?;> i jeszcze jedno pytanie: sa roznice w cenie (jak to zawsze :P) i za 1300 zl dostane z roczna gwarancja a za 1600 zl 3 letnia gwarancja. czy to ma duze znaczenie?;>

Rozmowny Awatar Karl Johansson
    Miasto
    Kraków/czasem Gdańsk, ale na razie nie

Domyślnie

Chyba dość logiczne jest, że jak coś ma bagnet Canona, to na bagnet Nikona nie wejdzie...
    A różnica między roczną, a trzyletnią gwarancją jest...jak między roczną a trzyletnią gwarancją...
    D300
    Nikkor 24 2.8D, Nikkor 50 1.4G, SB-900

Domyślnie

no wiem jaka jest roznica. chodzi o to co bys wybral- czy doplacilbys te 300 zl i mial 3 letnia gwarancje?

Domyślnie

ja na pewno nie kupiłbym dodatkowej trzyketniej gwarancji do szkła canonowskiego jakbym miał aparat nikona

Jak się boisz że sie zepsuje to weź.

Domyślnie

a jest mozliwe zeby ten sam obiektyw Sigmy mial jeszcze (procz tego ze ma do Canona) bagnet do Nikona?;>

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borsuk Zobacz posta
    za 1300 zl dostane z roczna gwarancja a za 1600 zl 3 letnia gwarancja. czy to ma duze znaczenie?;>
    Nie ma rocznej gwarancjii - gwarancja jest minimum 2 letnia!!! Tak przewiduje prawo polskie. Ten drugi rok zwany jest rękojmią!
    D700 N35/1.8 N50/1.8 N85/1.8 N105/2 Tokina16-28/2.8 SB-900
    Dla szukających finansowania http://strefafinansowania.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borsuk Zobacz posta
    czesc
    zamierzam kupic obiektyw (jak w tytule) no i mam pewna watpliwosc, jezeli jest w opisie ze "bagnet do Canona" to znaczy to ze nie bedzie mi pasowal do mojego nikona?;> i jeszcze jedno pytanie: sa roznice w cenie (jak to zawsze :P) i za 1300 zl dostane z roczna gwarancja a za 1600 zl 3 letnia gwarancja. czy to ma duze znaczenie?;>
    Mam na zbyciu nówkę sigmę 105 do Nikona kupioną w USA w pod koniec września 2008 (5 letnia gwarancja tylko w USA). Obiektyw bardzo dobry, przetestowany, bez wad, podpięty do body tylko dla sprawdzenia jakości. Obiektyw kupił kolega omyłkowo zamiast innego, który miał być dla żony. Jeśli byłbyś zainteresowany napisz na [email protected]. Cena do dogadania.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez joksic Zobacz posta
    Mam na zbyciu nówkę sigmę 105 do Nikona kupioną w USA w pod koniec września 2008 (5 letnia gwarancja tylko w USA). Obiektyw bardzo dobry, przetestowany, bez wad, podpięty do body tylko dla sprawdzenia jakości. Obiektyw kupił kolega omyłkowo zamiast innego, który miał być dla żony. Jeśli byłbyś zainteresowany napisz na [email protected]. Cena do dogadania.
    a ja tobie proponuje poczytac regulamin, i w te pedy do ktoregos moda z przeprosinami leciec. W tej dokladnie kolejnosci.

A do sedna - kupujesz szklo za ponad 1 kPLN, i boli Cie doplata 300 do dodatkowej gwarancji? Nie uwazasz, ze to dziwne?
    Ja sie w takich sytuacjach nie zastanawiam - doplacam. W skali wydatku to jest niewiele generalnie, a moze akurat sie przydac.
    Swiety spokoj nie zna ceny
    Ostatnio edytowane przez carl00s ; 11-11-2008 o 17:17
    Elektryczna klamka od Tippmana zasilona powietrzem o wysokim ciśnieniu, służąca do robienia siniaków w okolicach głowy. A do tego jakiśtam Nikon do dokumentowania dzieła zniszczenia.

Domyślnie

[QUOTE=carl00s;968636]a ja tobie proponuje poczytac regulamin, i w te pedy do ktoregos moda z przeprosinami leciec. W tej dokladnie kolejnosci.

No tak. Odpowiedziałem tak automatycznie, bez celowego zamiaru złamania regulaminu. Przepraszam

Rozmowny Awatar Karl Johansson
    Miasto
    Kraków/czasem Gdańsk, ale na razie nie

Domyślnie

Azaki: proponuję najpierw poczytać o tym, o czym się mówi.
    Po pierwsze, to nie prawo polskie przewiduje, tylko unijne.
    Po drugie: to nie jest rękojmia. Rękojmia trwa rok i obowiązuje tylko nabywców "firmowych", którzy kupują na fVat.
    I rękojmia trwa równocześnie z gwarancją.
    To, o czym Ty mówisz, nazywa się "niezgodność towaru z umową" i obowiązuje tylko nabywców prywatnych. Trwa ona dwa lata i dotyczy wad, które miały miejsce już w momencie zakupu towaru, bądź też uszkodzeń powstałych w wyniku takiej wady.

I odpowiedzialność z tytułu niezgodności towaru z umową ponosi sklep, natomiast gwarancja jest udzielana przez producenta sprzętu i może trwać tyle, ile się producentowi będzie chciało dać.
    D300
    Nikkor 24 2.8D, Nikkor 50 1.4G, SB-900

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów