Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: DxO Optics 5.2

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jadwas Zobacz posta
    ^^
    Z ciekawostek - ja kupowałem bez VAT i za $ - podałem, że jestem z Albanii, a nie z unijnego kraju

Jak wrażenia z wersji 5.3 ?
    Ostrzeżenie. Proszę nie namawiać na publicznym forum do zachowań niezgodnych z prawem.

Domyślnie

Dodam tylko do słów Kaleida - jak ktoś ma jeszcze jakieś "ciekawe" metody na oszukiwanie to niech zachowa je dla siebie. Podobnie jak np. propagowanie piractwa nie jest to zbyt dobrze widziane na forum.
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid Zobacz posta
    Ostrzeżenie. Proszę nie namawiać na publicznym forum do zachowań niezgodnych z prawem.
    Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    Dodam tylko do słów Kaleida - jak ktoś ma jeszcze jakieś "ciekawe" metody na oszukiwanie to niech zachowa je dla siebie. Podobnie jak np. propagowanie piractwa nie jest to zbyt dobrze widziane na forum.
    Kłaniam się czapką do ziemi Panowie za zwrócenie mi uwagi.

Kabotyństwo.

Sorry za OT.

Domyślnie

Kłaniam się czapką do ziemi Panowie za zwrócenie mi uwagi.

Kabotyństwo.

Sorry za OT.
    to czas pożegnać forum, skoro nie odpowiadaą Ci zasady na nim panujące

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Kabotyństwo.
    Tak, wiem. Każda osoba w naszym kraju potrafiąca sprawnie kombinować, omijać przepisy, nazywana jest zaradną. Wszyscy ci co płacą - to frajerzy i kabotyni. Ja też nie lubię podatków, rachunków itd..ale to nie znaczy że mam ich nie płacić i jeszcze publicznie nawiać innych do łamania prawa. A zasady na tym forum przyjeliśmy takie, że nie ma tu wsparcia dla piractwa, omijania przepisów itd. Także drobna prośba- to co robisz, zachowaj dla siebie.

pebees
    Gość

Domyślnie

Kabotyństwo.
    Nie pokpiwaj sobie, staramy się, by to forum było czyste i przyjemne, także w sprawach podatkowych. Tolerowanie namawiania do oszustw jakichkolwiek powoduje stopniowe przyzwyczajenie społeczności do takich zachowań, i traktowania ich jako normalne. A to odbija się później w całej reszcie (np. na giełdzie).
    Ostrzeżeń więcej nie będzie.

Domyślnie

Wystarczy miec firme z vateu i nie trzeba bedzie placic vatu kupujac cos w necie (oprocz Polski oczywiscie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    Wystarczy miec firme z vateu i nie trzeba bedzie placic vatu kupujac cos w necie (oprocz Polski oczywiscie
    a tego vatu przypadkiem nie musisz potem w Polsce zapłacić? i rozliczyć go sobie potem, ale zapłacić go chyba komuś musisz - tego nie jestem jednak pewny na 100%

Domyślnie

w papierach tak, ale vat ktory zaplacisz odliczasz sobie wiec fizycznie nie placisz vatu

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów