Poproszę o spokój.
Szukaj
Poproszę o spokój.
Abstra****ąc od dyskusji, chciałem napisać trochę o temacie... jeśli można przeszkodzić. A w sumie to chciałem się spytać o czym mam pisać, tzn.:
1 - czy mam oceniać zdjęcie technicznie, bo chcesz coś poprawić, ale nie wiesz co?
2 - czy mam oceniać merytorycznie, czy podoba mi się temat, pokazanie go?
3 - czy mam po prostu siedzieć cicho i podziwiać, bo chciałeś się pochwalić?
Niestety, ale ze słów "niepomny uwag o szyszce..." nie mogę tego wywnioskować.
peace & love
Uprzejmie proszę o przeniesienie tych pyskówek na PM.
Jacek
"niepomny uwag o szyszce" napisałem nieco z przekąsem, jesli czytałeś tamte uwagi, to powinno to być jasne.
Nie wiem skąd myśl o tym, że powinieneś siedzieć cicho i podziwiać? Czy naprawdę w którymś momencie byłem niegrzeczny wobec kogoś, kto wyraził swoją opinię w sposób wyważony? Przecież można swoją najbardziej niepochlebną opinię wyrazić w sposób taktowny.
Co do Twojego pytania...
1/tak, jeśli chcesz możesz napisać, co wg Ciebie jest do poprawy
2/tak, oceń czy podoba Ci się temat i pokazanie go- jeśli chcesz
Przecież ja będę naprawdę wdzięczny za każdą opinię, która pozwoli mi doskonalić warsztat.
Nie jestem jeszcze przygotowany na taką fotografię - może kiedyś dane będzie mi spojrzeć na to zdjęcie i popaść w zachwyt. Tym razem bez "Ach-u"
Gdzieś tam widzę jakieś nasionka ?
.
. . . - - - . . .
Bla, bla, bla
To były tylko pytania, nic więcej. Po prostu takie alternatywy przyszły mi do głowy.
Co do zdjęcia to niestety nie jest zbyt dobrze. Obroniłoby się jedynie w kategorii "Zgadnij co to jest?". Ale sądzę, że dlatego wrzuciłeś do działu "abstrakcja" bo bardziej ważna jest kompozycja niż jakiś konkretny temat. Tylko, że jakoś tak brak tej kompozycji, jest chaos. Trochę to jak obraz z chlapniętą na płótno farbą. Raczej przypadkowość niż zamierzona kreatywność. Chyba, że się mylę i jest w tym zdjęciu coś więcej. Jednak sam tego się nie mogę doszukać, potrzebuję Twojej pomocy.
peace & love
Skontaktuj się z nami