Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: V-max

Domyślnie V-max

Jako że wizja przesiadki w moim przypadku na coś lepszego od mojego starego druha znów się oddaliła .Postanowiłem z rozpaczy pierwszy raz wypróbować max iso z d70s.Poniżej fotka z dziś .Zdałem się całkowicie na oświetlenie sztuczne - Sb800 i lampka doświetlająca tło (tzw.biurowa ).Kadr to 50% oryginału .
    Dane :
    ISO- 1600 , f11 , 1/30s , centralnie ważony , lampka na +0,3 EV.

Pozdrawiam Artur Moja galeria

Domyślnie

chromatopelma? mój jest tak pewnie 10% z Twojego na razie...
    a propos zdjęcia - wydaje mi się, że ostrość wskoczyła Ci na chelicery i krętarze pierwszej pary odnóży krocznych, oraz na posiłek, który chromatopelma lubieżnie konsumuje... jako, że krętarze mało ciekawe, to wzrok mi spada na to co potwór ma w pysku... ale tego trochę mało widać i nie wiem za bardzo co to za rodzaj pokarmu. może kadr szerzej, żeby uwzględnić przedmiot ciamkania. albo zupełnie inaczej - wycelować z GO w oczka.. w końcu oczy to zwierciadło duszy...
    btw, jakiś boost saturacji dałeś? czy z mojego burasa też taka papuga wyrośnie?
    pozdrawiam kolegę arachno-hobbystę
    D300 | 50f1.4 | makroklamoty M42

Domyślnie

Pokarm to zapewne Blaptica dubia

Nieźle. Niektórzy twierdzą, że ISO 1600 jest nieużywalne (zwłaszcza w "nicniemającym" D70s). Przy poprawnym naświetleniu kadru daje radę. Powalczyłbym tylko z BW, bo ta żółta poświata lampki psuje kolory.

PS. Moja jest większa
    Pozdrawiam, Dariusz Kucharski
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Domyślnie

SzDz - tak to chromka .Twoja też taka kolorowa będzie , jak papuga.Co do fotki , no cóż strzelana z ręki (1/30).GO próbowałem rozłożyć w ten właśnie sposób żeby obejmowała "żarcie" oraz oczęta.Wrażenie nieostrości na małych detalach (oczka) bierze się stąd ,że przy skrajnie wysokich iso D70s cholernie traci szczegóły , a przy obróbce nie chciałem szaleć z parametrem "sharpness" , żeby zbytnio nie uwidaczniać ziarna .Acha jedzonko to Blaptica dubia .

Dark - Dzięki .Czekam niecierpliwie kiedy moja będzie tak duża jak twoja .No fakt można z d70 powalczyć na wysokim iso .Muszę spróbowac przy dziennym świetle .Efekty powinny byc lepsze .

Domyślnie

Czyli zostajesz przy D70 ? Nastepcą może być D90.

To ISO jest jeszcze znośniejsze na papierze... widziałem. Jednak sam chyba sie nie zdecyduje na przekraczanie czułości 400 na tym aparacie.

Szalone zdjęcie

.
    . . . - - - . . .

Bla, bla, bla

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikuś Zobacz posta
    Czyli zostajesz przy D70 ? Nastepcą może być D90.

To ISO jest jeszcze znośniejsze na papierze... widziałem. Jednak sam chyba sie nie zdecyduje na przekraczanie czułości 400 na tym aparacie.

Szalone zdjęcie .
    Tak , zostaje przy d70.Nie chodzi o to że chcę , ale muszę .Hobby niestety musi poczekać .
    Powyższy kadr należy traktować jako test .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leier Zobacz posta
    Tak , zostaje przy d70.Nie chodzi o to że chcę , ale muszę .Hobby niestety musi poczekać .
    Powyższy kadr należy traktować jako test .
    Test zaliczam do udanych....
    Fajny zwierzak Arturze...
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Jak dla mnie aż zbyt wyraźnie tego stwora widać, brrr...
    FX/DX/CX/www

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gryson Zobacz posta
    Jak dla mnie aż zbyt wyraźnie tego stwora widać, brrr...
    Fakt, przystojny nie jest , mimo że futro kolorowe. Jak wygląda w 100%?
    Pozdrawiam

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów