Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Gondole

Domyślnie

Bomblu drogi - ale z ostrością to chyba troszkę przesadziłeś :P

bombel
    Gość

Domyślnie

Lubię, zwłaszcza z Wenecji, ostre zdjęcia.

Domyślnie

Dzieki Bombel, wlasnie o to mi chodzilo zeby miec jakis przyklad, na ktorym moge sie opierac.
    Przyznaje ze duuuzo lepiej to teraz wyglada.
    D80, N18-135, N50 1.8, Sigma 10-20

Domyślnie

Mnie się podoba metaforyka tego zdjęcia, przeniesienie uczuć ze środowiska ludzi, na sferę rzeczy, czyli wiadomo Wenecja kojarzy się z romantyzmem, a ten romantyzm budowany jest przez te łódki i rejsy, a tutaj po godzinach i one mają swój romans, swoją chwilę. Także bez jakichś obściskiwań, a jednak typowo dla tamtego miejsca. Nadinterpretuję? Możliwe, ale fotografia zawsze więcej mi mówiła, niż pokazywała.
    Faktycznie ostro się zrobiło, mimo lepszego wrażenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez camaxtli85 Zobacz posta
    Mnie się podoba metaforyka tego zdjęcia, przeniesienie uczuć ze środowiska ludzi, na sferę rzeczy, czyli wiadomo Wenecja kojarzy się z romantyzmem, a ten romantyzm budowany jest przez te łódki i rejsy, a tutaj po godzinach i one mają swój romans, swoją chwilę. Także bez jakichś obściskiwań, a jednak typowo dla tamtego miejsca. Nadinterpretuję? Możliwe, ale fotografia zawsze więcej mi mówiła, niż pokazywała.
    Faktycznie ostro się zrobiło, mimo lepszego wrażenia.
    Ciesze sie ze sie choc troche podoba. Takie wlasnie mialo byc przeslanie tego zdjecia, skoro to dostrzegles, to moze nie jest tak zle..
    WB wiadomo do poprawy, no a jesli chodzi o kadrowanie? usunac ten fragment mostu? jak to widzicie?
    D80, N18-135, N50 1.8, Sigma 10-20

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaśka M. Zobacz posta
    ... no a jesli chodzi o kadrowanie? usunac ten fragment mostu? jak to widzicie?
    Wydaje mi się, że z tego ujęcia nie da się tego mostu usunąć tak aby uzyskać jakiś sensowny i ciekawszy kadr. Ale jak ktoś coś wykombinuje to chętnie zobaczę.

Nauka na przyszłość jest taka, żeby kombinować z kadrem w momencie robienia zdjęcia bo potem możliwości manewru stają się już ograniczone.

Domyślnie

Za Bomblem...
    NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    Lubię, zwłaszcza z Wenecji, ostre zdjęcia.
    Mam kilka...ale nie są do rozpowszechniania.....

Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów