Witam, jestem zainteresowany wynajeciem studia z lampami:
2x bowens esprit 500 Ws
1x bowens esprit 250 Ws
Jako ze pierwszy raz bede w studio, chcialem zapytac za pomoca czego musze wyzwolic te lampy ? Posiadam nikona d60.
Pozdrawiam.
Szukaj
Witam, jestem zainteresowany wynajeciem studia z lampami:
2x bowens esprit 500 Ws
1x bowens esprit 250 Ws
Jako ze pierwszy raz bede w studio, chcialem zapytac za pomoca czego musze wyzwolic te lampy ? Posiadam nikona d60.
Pozdrawiam.
albo poprzez kabel (w studiu musi taki być, do Twojego Nikona podepniesz go poprzez kostkę synchro na sanki lampy) albo przez wyzwalacz radiowy (tego raczej nie będą mieli).
jest też opcja włączenia fotoceli w lampach studyjnych - możesz wtedy odpalić wszystkie bezprzewodowo za pomocą błysku wbudowanej lampki. zadbaj tylko o to, by jej moc była ustawiona na minimalną. wtedy błysk z aparatu nie będzie (przynajmniej nie powinien) być widoczny na fotografiach, a lampy zareagują bez żadnych kabli bądź akcesoriów.
to w największym skrócie.
NIKON D1X | NIKON F601 | PENTACON SIX TL
stopka to nie giełda
www.bartkodebkowski.com - już wkrótce!
a dlaczego akurat przypuszczasz ze nei beda mieli w studio wyzwalacza radiowego? z teog co wiem to raczej norma ... chyba ze sie zepsuje i akurat przez pare dni nie ma.
zapomniales jeszcze napisac ze lampa musi byc w trybie manualnym .
jest też opcja włączenia fotoceli w lampach studyjnych - możesz wtedy odpalić wszystkie bezprzewodowo za pomocą błysku wbudowanej lampki. zadbaj tylko o to, by jej moc była ustawiona na minimalną. wtedy błysk z aparatu nie będzie (przynajmniej nie powinien) być widoczny na fotografiach, a lampy zareagują bez żadnych kabli bądź akcesoriów.
Skontaktuj się z nami