Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Pawik...

Talking Pawik...

... Rusałka, znaczy się.
    Jakoś tak się melancholijnie robi, więc myślę, że czasem na taką oczojebną broszkę, którą znalazłem ostatnimi czasy u szanownej teściowej w ogródku (przepraszam - w ogrodzie ) miło spoźrzeć. Żadne to dzieło, ale co tam - dla pokrzepienia...

Pozdrawiam,
    (...\/...)

Domyślnie

No tak.........czułki ładne na jedynce...
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

1ka przyjemna - kolorystycznie przypomina lato. Fajnie mieć taki ogród do dyspozycji... no jak tesciowa udostepnia, to tez fajnie miec taka teściową

.
    . . . - - - . . .

Bla, bla, bla

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    ...czułki ładne na jedynce...
    Pzdr
    Andrzej
    ... a co, na dwójce brzydkie???
    Pozdrawiam,
    (...\/...)

Domyślnie

No tak ,jeden śliczny....
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Fajne foty, jakie dodatki do makro ? Z podpisu wynika, że masz D40. Interesuje mnie temat makro ale kompletnie nie wiem co zakupić: Tuleje, szkiełko +10, odwrotne mocowanie?? Dodam, że mam D60 od 3 dni.

Domyślnie

105 VR
    Pozdrawiam.
    Johann:

Domyślnie

kurna a ja nie mam ogrodu ......

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mark33 Zobacz posta
    Fajne foty, jakie dodatki do makro ? Z podpisu wynika, że masz D40. Interesuje mnie temat makro ale kompletnie nie wiem co zakupić: Tuleje, szkiełko +10, odwrotne mocowanie?? Dodam, że mam D60 od 3 dni.
    Dzięki.
    Dodatkiem do D40 w moim przypadku jest Nikkor 60/2,8. Cóż, takie tam dziwactwo .
    Jeśli miałbym cokolwiek radzić - nic nie zastąpi dobrego obiektywu do makro. Niestety. Oczywiście pierścienie pośrednie - jak najbardziej wskazane. Reszta to półśrodki. N 18-55 średnio nadaje się do makro (i to jest bardzo delikatnie powiedziane ).
    Jeśli ktoś chce jedynie "wybadać się" w temacie - polecam M42. Jest sporo świetnych, cudnie plastycznych i tanich szkieł, które bardzo dobrze sprawdzają się w makro. Po złapaniu bakcyla - wachlarz szkieł z jedynie słusznym mocowaniem jest szeroki...

Cytat Zamieszczone przez arachiusz Zobacz posta
    kurna a ja nie mam ogrodu ......
    Widzisz, kurna ja też nie mam - nad czym szczerze boleję. Teściufka ma, ale to jakieś 300 km ... tak, że też szału nie ma.
    Sie kurna góralek zachciało...
    Pozdrawiam,
    (...\/...)

Uprawnienia umieszczania postów