Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: [d80] BW foto

Domyślnie [d80] BW foto

Mam pytanko a nie mam przy sobie instrukcji. Da się jakoś zrobić żeby od razu foto było robione jako czarnobiałe czy koniecznie trzeba to samemu sobie potem obrabiać za pomocą aparatu bądź PSa?
    D80, 18-55VR, 35mm/1.8, 70-300VR i dużo chęci
    pakiet w rozbudowie
    ND 0.9 Cokin P

Domyślnie

Nie wiem czy mi sie dobrze zdaje ale chyba d80 ma w menu ustawienie ze odrazu Ci zapisuje B&W,
    ale proponuje poczytac jak samemu w programie graficznym to zrobic - efekty sa nieporownywalnie lepsze
    jak zrobisz to sam a nie pozwolisz na to tworcy softu do Twojego aparatu

edit:
    nie masz instrukcji a aparat masz? jak aparat masz to latwo to mozna sprawdzic prawda?
    I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?

Domyślnie

da sie
    D300, Sigma 17-70, N55-200VR, Sigma 70-300, N60 AF-S MICRO, falcon 800/f8, Sigma 150-500

Domyślnie

Menu fotografowania->Optymalizacja zdjęć
    i tam masz BW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sote Zobacz posta
    ale proponuje poczytac jak samemu w programie graficznym to zrobic - efekty sa nieporownywalnie lepsze
    tu sie zgodze ale w d80 mozesz ustawic filtry czerwony, pomaranczowy, zolty, zielony co -az sie zdziwilem- tez daje ladne efekty. ale fakt faktem na kompie mozna to zrobic lepiej
    a co do tematu to ustawia sie to w menu fotografowania -> optymalizacja zdjec -> czarno-biale
    Nikon D80|N18-200|N50 1.8|MB-D80

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asit Zobacz posta
    tu sie zgodze ale w d80 mozesz ustawic filtry czerwony, pomaranczowy, zolty, zielony co -az sie zdziwilem- tez daje ladne efekty. ale fakt faktem na kompie mozna to zrobic lepiej
    no i na monitorze kompa widac "troszke" wiecej niz na pleckach D80

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez victor7577 Zobacz posta
    Mam pytanko a nie mam przy sobie instrukcji. Da się jakoś zrobić żeby od razu foto było robione jako czarnobiałe czy koniecznie trzeba to samemu sobie potem obrabiać za pomocą aparatu bądź PSa?
    a możesz powiedziec po co Ci takie ustawienia?
    przecież to samo możesz osiągnac dwoma kliknięciami w każdym programie.
    a konwersja w aparacie na czarnobiel jest płaska i nijaka.
    więc pytam po co Ci to???
    zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
    nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
    manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
    SB900 frotto cokin lowepro epson L800

Domyślnie

tylko dlatego chciałem to zobaczyc zaraz po zrobieniu bo pewne ujęcia inaczej widać w kolorze a inaczej w BW...nabierają dopiero uroku. Ale skoro mówicie że w PS sa lepsze efekty to w takim razie nic nie będę zmieniać w ustawieniach.
    D80, 18-55VR, 35mm/1.8, 70-300VR i dużo chęci
    pakiet w rozbudowie
    ND 0.9 Cokin P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez victor7577 Zobacz posta
    tylko dlatego chciałem to zobaczyc zaraz po zrobieniu bo pewne ujęcia inaczej widać w kolorze a inaczej w BW...nabierają dopiero uroku. Ale skoro mówicie że w PS sa lepsze efekty to w takim razie nic nie będę zmieniać w ustawieniach.
    ot tak wierzysz nam sa slowo?
    lepiej sam sie pobaw i zobacz - moze akurat Tobie bardziej przypasuje to co wypluje z siebie aparat

Domyślnie

Ja osobiście na BW z body nie narzekam
    UKRADZIONY Nikon D80 (sn: 7026853), UKRADZIONYAF Nikkor DX 18-135mm (sn: 2271947)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów