Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Pentacon Six na Nikonie?

Wiem, ze sa takie przejsciowki, ale nie moge znalezc odpowiedzi na pytanie czy maja soczewke... Maja? Pytam, bo okazalo sie, ze znajomy odkryl u siebie w podziadkowych rzeczach calkiem milasia kolekcje szkielek, w tym Sonnara 180/2.8... I nie wiem czy go molestowac o pozyczenie i szukac przelotki, czy tez dac sobie spokoj.
    Marcin "emgieb" Brzozowski
    Jest: kupa klamotow
    Moje fotki: TrekLens

Domyślnie

Nie mają. Mogą za to mieć shifta lub tilta. No i na nieskończoność ostrzą.
    And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.

Domyślnie

Czyli cudownie za grosze mozna miec fajne stalki na dodatek z T/S... booskoooo. Zanabede wiec przejsciowke.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emgieb Zobacz posta
    Czyli cudownie za grosze mozna miec fajne stalki na dodatek z T/S... booskoooo. Zanabede wiec przejsciowke.
    Tylko uważaj, bo przejściówka może być droższa od szkła I coby nie było zbyt pięknie to nie będziesz miał T/S, a T lub S. Przejściówki dającej jednocześnie tilt i shift nie ma.

Inna sprawa - ciężko o coś szerokokątnego. 50mm (Flektogon) na Sixie to jakieś 24mm na małym obrazku, z szerszych szkieł jest jeszcze Zodiak (chyba 35mm), ale i ciężko trafić i nie wiem, czy to nie fisheye.

Domyślnie

Czyli Sonnar 180/2.8 ile bedzie mial na APS-C?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emgieb Zobacz posta
    Czyli Sonnar 180/2.8 ile bedzie mial na APS-C?
    Będzie miał 180mm Kąt widzenia będzie odpowiadał obiektywowi 270mm - standardowo mnożymy przez 1,5.

Domyślnie

Warto kupić zwykłą przejscówke, jesli masz kilka szkiełek.Koszt + - 100PLN .Jak chcesz na PW moge dac GG do człowieka, u którego kupowałem. Sam mam Sonnara300mm i gdyby nie ciężar szkła, brak AF i pomiaru światła na moim D70s, to byłby wypas Natamiast 80mm wielu sobie bardzo chwali. Do zabawy w fotografie zabawa w przejscówki daje rade, moim zdaniem.

.
    . . . - - - . . .

Bla, bla, bla

Domyślnie

Ja kupiłem przejściówkę na alledrogo za 80zł. Przednia zabawa z manualnymi zeissami.
    Można wyrwać fajne szkła za grosze i mega foty wychodzą
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Uprawnienia umieszczania postów