Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Jesień w Beskidach

Witam

Moje drugie podejście w tej kategorii, proszę się nie krępować

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

PS. wiem, wiem muszę przedmuchać matryce
    Darckar

Domyślnie

Widoczki typowo górskie. Mogły być gorsze ale nie jest źle.
    Nie wiem jak z matrycą ale zdjęciom przydałaby się jakaś obróbka. Obraz jest lepszy od słów więc mam nadzieję, że nie będziesz mieć za złe tego zdjęcia.

Levels po całości, dół wyciągnięty z cienia i curves oraz kontrast + odrobinka saturacji, niebo - lekko kontrastu.

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

no.2,3,4 widzę w tych zdjęciach pewien potencjał. Obróbka do poprawy. Na moje oko to trzeba coś z ekspozycją zrobić bo strasznie ciemne są te fotki.

Domyślnie

Zdecydowanie 3 najlepsza. Do 8 i 7 przydałaby się połoweczka szara neutralna 0.6 w systemie Cokin. Masz ciekawe kadry
    D80......zapraszam na www.fotochelm.myboard.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeth Zobacz posta
    Obraz jest lepszy od słów więc mam nadzieję, że nie będziesz mieć za złe tego zdjęcia.
    Oczywiście że nie mam za złe, po to wstawiłem fotki by się dowiedzieć co robię źle i jak temu zaradzić.
    Dzięki za wskazówki

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ek Zobacz posta
    no.2,3,4 widzę w tych zdjęciach pewien potencjał. Obróbka do poprawy. Na moje oko to trzeba coś z ekspozycją zrobić bo strasznie ciemne są te fotki.
    Dzięki, będę nad tym pracował.

Cytat Zamieszczone przez gacek1 Zobacz posta
    Zdecydowanie 3 najlepsza. Do 8 i 7 przydałaby się połoweczka szara neutralna 0.6 w systemie Cokin. Masz ciekawe kadry
    Szczerze to właśnie myślę nad zakupem systemu Cokin'a, tylko mam wątpliwości co do jego praktycznego użytkowania podczas górskich wędrówek. Może być kłopot w ciągłym wkładaniem aparatu do torby z zamocowanym Cokinem. Dlatego myśle by kupić kołowy.
    Darckar

bombel
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darckar Zobacz posta
    Dlatego myśle by kupić kołowy.
    Nie wiem do czego chcesz używać tego filtra, ale jeśli do ogólnego zastosowania w górach, do krajobrazu, jako szarą połówkę - to szczerze odradzam. Cokin ma tyle przewag nad nakręcanym filtrem, że uważam kupno takiego nakręcanego za zwykłe wyrzucanie pieniędzy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darckar Zobacz posta
    Dlatego myśle by kupić kołowy.
    Lepiej skołuj (dziwna forma wyrazu ) sobie Cokina

Domyślnie

Jeśli filtr połówkowy to Cokin albo jeszcze lepiej - Lee. Kołowe sobie odpuść.

Domyślnie

tak Nemeth słusznie pokazał -brak swiatełka rozswietlenia tych fotek ,pare kadrów niezłych

Uprawnienia umieszczania postów