Szukaj
No nie zupełna - Ty się zainteresowałeś/aś i jest ciekawie.
Nikon D300/70, parę słoików, lampa i inne duperele...::: kto ukradł ciastka? :::...
fatalnie przedstawione postaci.
1. do kosza. brak ostrości.
2. też.
dlaczego nie poczekaleś aż pan przejdzie?
spacerujący pan nic nie wnosi do zdjęcia, a zdradza jedynie przypadkowość kadru.
zresztą nidbałego.
nie podoba mi się.
zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
SB900 frotto cokin lowepro epson L800
1 do bani. jesli tematem jest bezdomnosc, to dlaczego osoba na 1 planie jest nieostra?? - lipa. co do 2 zgadzam sie z nonnatus'em
FX|N24-70|S50 1.4|Sami14|SB-900|SB-800
flickr
A mi się akurat ten motyw przechodnia podoba.
Jeszcze ta gazeta, którą trzyma w ręku powoduje takie przeciwstawienie dwóch światów.
Natomiast faktycznie, oba zdjęcia są praktycznie nieostre.
A ja absolutnie się nie zgadzam. Uważam, ze ten kadr absolutnie nie jest przypadkowy. Osobiście zrobiłbym go bardzo podobnie. Może próbowałbym ciut wydłużyć czas, żeby lekko rozmyć przechodzącego faceta.
Nieostrość na pierwszym zdjęciu jest nieco bardziej kontrowersyjna i może drażnić. Ale szczerze powiedziawszy mam swoje wytłumaczenie dlaczego tak zostało to zdjęcie zrobione. I z tym wytłumaczeniem do mnie trafia. Ale nie chcę tu żadnej nadinterpretacji dokonywać.
L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...
"How do you feel about women's rights? I like either side of them."
Zdjęcia są bardzo dobre, wielce wymowne,
nr 1. fota nieostra i to bardzo dobrze, bo to nie foto legitymacyjne, przekaz jest,
nr 2. też bardzo dobra tu też jest przekaz.
A tym wszystkim którzy krytykują techniczną stronę fotek, to zwracam uwagę na tytuł oraz na dział REPORTAŻ, tu oczekuje się czegoś innego, poprawne technicznie i cukierkowatych ujęć należy szukać w innych działach.
W reportażyku Alexa 004 rządzi przekaz i tak ma być.
Brawo !!!
bercik a to że na pierwszym zdjeciu drugi plan jest ostry a tyt -człowieczek bezdomny już nie to tak celowo ?
ps nie pokazywałbym tych fotek ...
czego nie rozumiesz?
proszę Cię.
to że fotki są w dziale reportaż oznacza, że nie obowiazują tutaj podstawy fotografii?
rozumiem, gdyby ta nieostrość coś wnosiła do zdjęcia, ale tu NIC nie wnosi. zdjęcia są bardzo słabe.
przypadkowe kadry. zupełnie przypadkowe.
skoro już nawet koniecznie musi być pan z gazeta, to można było ta fotkę przecież lepiej skomponować.
tu jest bardzo z tym słabo.
na pierwszej fotce bałagan w kadrze nie pozwala skupić się na zdjęciu.
gdyby nie tytuł zdjęcia nijak nie domysliłbym się o co kaman.
powtórzę raz jeszcze: ZDJĘCIA SĄ BARDZO, BARDZO SŁABE.
jedne z najsłabszych jakie widziałem na tym forum.
po za tym jaki tu przekaz, co? co to zdjęcie Ci mówi?
lezy panów dwóch pod filarem i przechodzi pan z gazetą.
no proszę Was...
boshe...
zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
SB900 frotto cokin lowepro epson L800
Skontaktuj się z nami