Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Róża

Domyślnie Róża

Witam

Wstawiam taką fotkę... Wiem że prawie makro ale zdecydowałem sie na ten dział

Róża
    Pentax *istDS

Domyślnie

Ja się osobiście nie znam za mocno na macro i pewnie zaraz wypowidzą się specjaliści, ale dla mnie ta róża został mocno i naturalnie "podrasowana" tymi kropelkami wody i dzięki nim bardzo mi się podoba.
    D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sowulus12 Zobacz posta
    Ja się osobiście nie znam za mocno na macro i pewnie zaraz wypowidzą się specjaliści, ale dla mnie ta róża został mocno i naturalnie "podrasowana" tymi kropelkami wody i dzięki nim bardzo mi się podoba.
    Podrasowana niedokręconą butelką napełnioną wodą, którą machałem jak głupi :P Przy okazji podrasowałem też siebie...
    Pentax *istDS

Domyślnie

Tak sobię patrze na rozmazanie tła(bokeh) i dochodzę do wniosku że w zenicie wygląda to lepiej... Tu jakieś za... ostre... Niby liczba przesłony mała ale głębia duża.
    Pentax *istDS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez David012 Zobacz posta
    Podrasowana niedokręconą butelką napełnioną wodą, którą machałem jak głupi :P Przy okazji podrasowałem też siebie...
    Ale efekt fajny, podoba się
    D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sowulus12 Zobacz posta
    Ale efekt fajny, podoba się
    Tak prosto a się podoba To cieszy :P
    Pentax *istDS

Domyślnie

Tak sobię patrze na rozmazanie tła(bokeh) i dochodzę do wniosku że w zenicie wygląda to lepiej... Tu jakieś za... ostre... Niby liczba przesłony mała ale głębia duża.
    Nie porównuj ze sobą wartości przysłon z zenita i kompakta.
    Pamiętaj że w kompakcie masz dużo mniejszą "matrycę" niż w zenicie. Ma to właśnie związek z rozmazaniem tła.
    Dodatkowo masz krótką ogniskową 7,8 (nie wiem na ile się to przekłada dla pełnej klatki) ale dodatkowo
    zwiększa GO czyli zmniejsza rozmazanie tła. Chyba nie zamieszałem za mocno

Domyślnie

Grzechów kilka,mz:
    -za ostre światło,
    -za ciasno,
    -za centralnie,
    -za duży bałagan w tle....

Pzdr
    Andrzej

..ostrość OK.
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darko29 Zobacz posta
    Nie porównuj ze sobą wartości przysłon z zenita i kompakta.
    Pamiętaj że w kompakcie masz dużo mniejszą "matrycę" niż w zenicie. Ma to właśnie związek z rozmazaniem tła.
    Dodatkowo masz krótką ogniskową 7,8 (nie wiem na ile się to przekłada dla pełnej klatki) ale dodatkowo
    zwiększa GO czyli zmniejsza rozmazanie tła. Chyba nie zamieszałem za mocno
    Ja to wszystko rozumiem, właśnie dla tego chcę sobie kupic cyfrowe lustro... Pentaxy mają matrycę wielkosci mw. klatki...
    Pentax *istDS

Domyślnie

Pentaxy mają matrycę wielkosci mw. klatki...
    A które ?

Pełnoklatkowe jak na razie to canony 5D i któreś tam marki
    z nikona to D3/D700
    Pentax chyba nie ma jeszcze korpusu FF (Full Frame)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów