Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dusker Zobacz posta
    sb400 działa w ittl i ma głowicę odchylaną pionowo
    no sor - widać wygłupiłem się przyznam się, że swoją wypowiedź opierałem na opisie na stronie nikona gdzie przy sb400 jako jedynej nie zamieszczono nic o ttl ani o ruchomej głowicy (sam lampy w rękach nie miałem). Stąd moje domniemanie, ze lampa nie obsługuje tego trybu i jest nieruchoma. Przepraszam za nieświadomą próbę wprowadzenia w błąd.
    I teraz jeszcze jedna rzecz przemawia za sb600- odsprzedaż. Większą siostrzyczkę, jeśli najdzie Cię taka ochota, kiedyś będziesz mógł odsprzedać. Z mniejszą będzie kłopot.
    d7000 + N17-55/2.8 + N70-300VR + N35/2 + SB900 + frotka

Domyślnie

Ze sprzedaza czterysetki tez jakos problemu nie ma. Uzywane w okolicach 100-150 PLN schodza jak buleczki

Domyślnie

Zdaję sobie sprawę z ograniczeń SB-400. Wiem, że gdybym wziął SB-600 byłbym z pewnością o wiele bardziej zadowolony.
    Ale tutaj jednym z parametrów jest również cena - 177 zł za nówkę. To aż o około 500 zł mniej niż SB-600. Przy niewielkiej ilości robionych teraz przez mnie zdjęć nie wiem czy warto dopłacać. Za tą różnicę chyba lepiej nabyć 50/1.8.
    D70 | N 18-200VR | N 50/1.8| SB 400

Domyślnie

hmmm...stałem przed podobnym wyborem - kupiłem sb-400 bo nie miałem kasy - jak się odkuję to sb-600 wpadnie - i mam nadzieje, ze stanieje...

sb-400 (ogólnie taka sobie - ale rodzinne imprezki obskoczysz...)
    Pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez meledhel Zobacz posta
    Zdaję sobie sprawę z ograniczeń SB-400. Wiem, że gdybym wziął SB-600 byłbym z pewnością o wiele bardziej zadowolony.
    Ale tutaj jednym z parametrów jest również cena - 177 zł za nówkę. To aż o około 500 zł mniej niż SB-600. Przy niewielkiej ilości robionych teraz przez mnie zdjęć nie wiem czy warto dopłacać. Za tą różnicę chyba lepiej nabyć 50/1.8.
    Z tego co piszesz wynika ze dobrze wiesz co chcesz kupic i nasze porady nic nowego dla Ciebie nie wniosa...
    wiec po co w ogole ten watek sie przekornie zapytam ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    Z tego co piszesz wynika ze dobrze wiesz co chcesz kupic i nasze porady nic nowego dla Ciebie nie wniosa...
    wiec po co w ogole ten watek sie przekornie zapytam ?
    Przekornie Ci napiszę, że odpowiedź na Twoje przekorne pytanie jest w pierwszym poście wątku.. Jest tam kilka pytań na które Wasze odpowiedzi pozwoliły mi rozwiać parę wątpliwości..
    D70 | N 18-200VR | N 50/1.8| SB 400

Domyślnie

To ja jeszcze dorzuce, ze warto do 400tki dokupic stofena... przyda sie jak bedziesz chcial zmiekczyc i rozproszyc swiatlo.

Domyślnie

Obawiam się że ta lampa jest za słaba żeby używać rozpraszacza.

Domyślnie

No tego bym nie powiedzial. Da sie i efekty sa ok, tyle tylko ze trzeba byc swiadomym ograniczen.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Foksik Zobacz posta
    Obawiam się że ta lampa jest za słaba żeby używać rozpraszacza.
    Błąd. Stofena nie zdejmuję z tej lampki. Zastępuje odbicie od sufitu - mniej strat na świetle i nie ma cieni od światła padającego z góry (przy mocnym odbiciu). sterowanie maualne mocą lampy z poziomu D300 - jest.
    Spróbujcie zrobić zdjęcia bez lampy we wnętrzach lub doświetlić pod słońce za pomocą wbudowanych lamp przy obiektywach typu 12-24. Cień od obiektywu jak w banku. Z SB400 nie ma po tym śladu. Przy tym wszystkim, tej lampy praktycznie nie czuć na aparacie, może wisieć cały dzień. I jest bardzo wydajna. Za te pieniądze - bardzo fajna sprawa. I na pewno nie wyrzucone w błoto pieniądze, zwłaszcza dla amatora.
    A jako druga SB600/800.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów