Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie VW Corrado na spacerze

Czesc, chcialbym poraz pierwszy na tym forum pochwalic sie swoim dokonaniem i posluchac opinii i porad profesjonalistow. Ostatni moj aparat mial 2Mpix a D60'ke mam od 3 tygodni - prosze o wyrozumialosc

bombel
    Gość

Domyślnie

Porażka, ale wybaczona, skoro masz aparat od 3 tygodni. Kadr umiarkowany, choć nie tragiczny - za to ekspozycja fatalna. Na niebie przepał (do zniesienia bądź szybkiej naprawy), ale bok samochodu to tragiczna czarna dziura. Chcesz w tych ciemnych czeluściach ukryć szpachlę, czy co?

Nie, nie, bez minimalnej choćby obróbki daleko nie zajedziesz. Rozjaśnij bok auta (i w ogóle cały prawy dół), a za to ściemnij lewą górę bardzo i całe niebo trochę mniej. Teraz jak patrzę na to zdjęcie to rzuca się w oczy czarna plama w prawym dole i jasna plama w lewej górze. Czyli pełna nierównowaga.

Na pocieszenie powiem Ci, że nie od razu zbudowano Kraków, jak mówi przysłowie i jak się przyłożysz, to przyjdzie czas, że Twoje zdjęcia będa dobre.

To zdecydowanie do poprawki. I pewnie zaraz Cię napadną, że horyzont krzywy, co rzeczywiście nie powinno się zdarzyć.

Domyślnie

Przynajmniej chłopak bedzie wiedział co ma poprawić
    Żeby w życiu być spełnionym, trzeba focić na Nikonie, więc zbierając teraz kasę będę focił na Panasie.
    Nie boję się, gdy światło znika, bo mam aparat Panasonica

bombel
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Naithsabes Zobacz posta
    Przynajmniej chłopak bedzie wiedział co ma poprawić
    Dziękuję za uznanie. Staram się odpowiadać właśnie w ten sposób, choć nie wszyscy zdają się to rozumieć (a przynajmniej czasami ).

Domyślnie

Dziekuje za nauke, pokute i rozgrzeszenie...... i postanawiam poprawe

Domyślnie

Trening czyni mitrza
    Żeby w życiu być spełnionym, trzeba focić na Nikonie, więc zbierając teraz kasę będę focił na Panasie.
    Nie boję się, gdy światło znika, bo mam aparat Panasonica

Uprawnienia umieszczania postów