Witam,
dzisiaj doszła do mnie zamówiona karta SDHC 4GB. No i niestety aparat wyświetla błąd CHR. Rozumiem, że ten typ kart nie współpracuje z d50? Macie jakieś pomysły, co z tym zrobić?
Pozdrawiam i z góry dziękuję
Michał
Szukaj
Witam,
dzisiaj doszła do mnie zamówiona karta SDHC 4GB. No i niestety aparat wyświetla błąd CHR. Rozumiem, że ten typ kart nie współpracuje z d50? Macie jakieś pomysły, co z tym zrobić?
Pozdrawiam i z góry dziękuję
Michał
w dokumentacji stoi, że max to 2GB, czyli nie SDHC
Tą sprzedaj kup normalną 2GB - niewiele stracisz a zdjęć napstrykasz łodegroma (około 250 NEFów)
AAAA i jeśli przez internet kupowałeś to masz chyba 10 dni na zwrot !
######################D50 | T17-50 | 55-200VR | T90
sprobuj sformatowac karte w systemie FAT lub FAT 16. Jesli nie pomoze - nie mam pomyslow.
Elektryczna klamka od Tippmana zasilona powietrzem o wysokim ciśnieniu, służąca do robienia siniaków w okolicach głowy. A do tego jakiśtam Nikon do dokumentowania dzieła zniszczenia.
Było wiele razy. Aparat nie obsługuje SDHC. Dodatkowo można powiedzieć że nie obsługuje również kart SD (bez HC) większych niż 2GB.
z firmware tym bardziej raczej bym nie ryzykował,
Lepiej pogodzić się z brakiem obsługi większych kart.
Nieprawda, mam Nikona D50 i działa bez problemu z kartą SD 4GB, co prawda jest lekko wolniejsza od 1GB i nie można tak fajnie strzelać sekwencyjnych zdjęć, ale do jakiś pojedyńczych superDodatkowo można powiedzieć że nie obsługuje również kart SD (bez HC) większych niż 2GB.![]()
Ostatnio edytowane przez bibi88bibi ; 30-09-2008 o 15:06
Ja rowniez mam 4GB i dziala.
ale kolega ma kartę SDHC a ta już nie pójdzie![]()
Skontaktuj się z nami