Po prostu widoczek...
Powiem szczerze, nie jestem przekonany do tego zdjęcia, ale ciekaw jestem co inni sądzą o takich zwykłych, było nie było, widoczkach?
Szukaj
Po prostu widoczek...
Powiem szczerze, nie jestem przekonany do tego zdjęcia, ale ciekaw jestem co inni sądzą o takich zwykłych, było nie było, widoczkach?
Jacek, pozdrawiam!
D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800
Trochę to niebo takie "nijakie", ale wiem że wpływu na to nie mamy. Ogólnie do mnie zdjęcie "przemawia", czyli krótko pdoba sie.
D700, S24-105/4 ART.
"...the first thing that you want, will be the last thing you'll ever need"
Zdjecie przyjemne, tylko balans "zwariowal".
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
Zdjecie za duze, nie miesci sie na ekranie...
Poza tym, podobnie jak autor nie widze nic ciekawgo na tym zdjeciu, i zastanawiam sie po co je zrobil?
Zrobił bo sprzęt, czas, miejsce i chęci spotkały sie w jednym miejscu. Autor nie napisał, ze zdjęcie jest nieciekawe, On porostu nie jest w pełni do niego przekonany.
D700, S24-105/4 ART.
"...the first thing that you want, will be the last thing you'll ever need"
To może dziabnąć z 1/3 nieba i będzie taka pseudo panorama miasta???. Ogólnie fotka nijaka..
D610. 50/1.8D, 24-120/4. www.zbyczo.com
O rany ! Artyści pojechali po wyrobniku...;-D
Przed finalnym linczem zwróce tylko uwagę, ze jezeli na zdjeciu nie widać niczego ciekawego, to może byc oczywiście wina zdjęcia, ale równiez i kwestia braku dioptrii...
Zasadniczo uważam, że nie jest to oczywiscie najlepsze zdjecie wieczornej panoramy miasta w tym stuleciu (głównie za sprawą pocztówkowego, szerokiego planu), ale tez nie jest to jakis odrzucający landszaft.
Powyższe nie oznacza natomiast, iż zdjęciu nie nalezy sie pewien szlif.
Zatem jacekmarysienka, nie ma co chlipać w kącie, tylko zabrac sie za poszukiwania, które finalnie moga z powodzeniem doprowadzic do umieszczenia zdjecia na scianie, niedaleko lodówki
na ten przykład:
poza kadrowaniem, lekka korekta balansu bieli, nasycenie kolorów, muśnięcie dodg'em tu i ówdzie. Zmniejszenie. Wyostrzenie.
I'm not always right, but I'm never wrong...
Lechupe, podoba mi się twoja wersja! Dzięki za podpowiedzi!
Ratował go chyba nie będę, raczej postaram się zrobić lepsze.
Jacek, pozdrawiam!
D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800
Skontaktuj się z nami