Close

Strona 126 z 846 PierwszyPierwszy ... 2676116124125126127128136176226626 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 251 do 1 260 z 8455

Domyślnie

S2231W ma większe możliwości regulacji, matrycę o poszerzonym gamucie i ogólnie lepszą jakość wykonania.
    2470WNX to przyzwoity monitor, ale bez fajerwerków - jego zaletą jest wielkość i rozdzielczość.

Zalecam wizję lokalną przed zakupem monitora NEC, bo z jakością bywa tutaj różnie. Pomagałem ostatnio kilku forumowiczom podczas zakupów monitorów NEC (których osobiście jestem wielkim fanem) i trafiały się niemiłe niespodzianki. Ostatnio np. podczas zakupu Neca 2190UXi trafił się śliczny, bardzo równomiernie podświetlony monitorek, bez jednego hota/deada, z fabrycznie równomierną gradacją i wogóle nic tylko przytulić, gdy nagle zauważyłem, że między matrycą a powłoką ochronną znajduje się... syf na około 5-6 pikseli. Coś takiego może już być nieco irytujące podczas pracy.
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 21-09-2008 o 20:57

Domyślnie

kupiłem eizo i po używaniu ok. sześciu miesięcy nie żałuję ani grosza wydanego na ten monitor. Uważam, że 22" w zupełności wystarczy na biurko.
    Ma predefiniowane ustawienia min. do pracy z textem i sRGB - których używam i jeszcze picture, movie i custom - czyli ustawiasz jak chcesz.
    Dodatkowe usb i inne pierdoły z których nie korzystam. Po postawieniu tego monitora zobaczyłem co potrafi moje d300....
    Poczytaj specyfikację i instrukcję obsługi - jest po polsku na stronie eizo.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marek2004 Zobacz posta
    kupiłem eizo i po używaniu ok. sześciu miesięcy nie żałuję ani grosza wydanego na ten monitor. Uważam, że 22" w zupełności wystarczy na biurko.
    Ma predefiniowane ustawienia min. do pracy z textem i sRGB - których używam i jeszcze picture, movie i custom - czyli ustawiasz jak chcesz.
    Dodatkowe usb i inne pierdoły z których nie korzystam. Po postawieniu tego monitora zobaczyłem co potrafi moje d300....
    Poczytaj specyfikację i instrukcję obsługi - jest po polsku na stronie eizo.
    NEC 2470WNX ma tesame bajery.

Z ciekawości sprawdziłem czego nie wybrałem a co polecacie.

Są między nimi drobne różnice, wahają się raz na plus raz na minus.: przekątna, rozdzielczość, kontrast, jasność, pobór mocy, głośniki (w NECu opcjonalne, doczepiane).

Trzeba te subtelności dobrać pod siebie, spierać się o wyższość któregokolwiek nie ma sensu. Cena podobna.
    D200 | FM3a | C645

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xMAREKx Zobacz posta
    NEC 2470WNX ma tesame bajery.
    NEC 2470WNX to monitor o normalnym gamucie zbliżonym do przestrzeni sRGB i 8-o bitowej LUT. Eizo ma gamut poszerzony do wielkości zbliżonej do przestrzeni AdobeRGB i LUT o większej, 10-o bitowej precyzji.

Domyślnie

pytałeś min. o eizo więc napisałem, że wg. mnie jest ok. To moje zdanie a wybór należy do Ciebie...

Domyślnie

W takim razie chyba się skuszę na Eizo Nie będę ukrywał, że wielkość NEC'a jest dla mnie na plus, ale jak mówią niektóre panie: "Nie wielkość a jakość się liczy" Pewnie na co bym się nie zdecydował, to i tak był bym zadowolony, bo nie mam wygórowanych potrzeb. Ale czytałem gdzieś na początku tego wątku, że "brak seryjności" czy jakaś taka wada się trafia w NEC'ach - czyli to o czym pisze kilka postów wyżej Czornyj. Dziękuję wszystkim za pomoc i jeśli ktoś ma jeszcze jakieś propozycje lub sugestię to chętnie poczytam.

Zdrówka życzę w tej niepogodzie
    Paweł
    "... ponieważ droga jest celem..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    NEC 2470WNX to monitor o (...) 8-o bitowej LUT. Eizo (...) o większej, 10-o bitowej precyzji.
    I fakt powyższy decyduje że S2231W nadaje się całkiem dobrze do amatorskiej i trochę bardziej ambitnej fotografii, a 2470WNX nie.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bradley22 Zobacz posta
    Nie będę ukrywał, że wielkość NEC'a jest dla mnie na plus
    jak postawiłem 22" na biurko, to się zastanawiałem czy nie zmienić na 2o", ale przyzwyczaiłem się już do tych 22" i jest super. 24" moim zdaniem trzeba oglądać z większej odległości niż standardowe biurko....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marek2004 Zobacz posta
    jak postawiłem 22" na biurko, to się zastanawiałem czy nie zmienić na 2o", ale przyzwyczaiłem się już do tych 22" i jest super. 24" moim zdaniem trzeba oglądać z większej odległości niż standardowe biurko....
    Kwestia przyzwyczajenia/preferencji. To nie kineskop i nie trzeba zachowywać odległości. Można przy 24" lub większym, siedzieć zarówno 30 cm, jak i 1 m. Znam pełne spektrum takich przypadków.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Oczywiście, że to kwestia przyzwyczajenia/preferencji a lcd to nie kineskop. Napisałem o swoim subiektywnym odczuciu. Nic więcej.

Strona 126 z 846 PierwszyPierwszy ... 2676116124125126127128136176226626 ... OstatniOstatni