Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: testy D300

Domyślnie testy D300

Witam ponownie.
    Poniżej przedstawiam kilka fotek z testu jakiego przeprowadziłem nowym nabytkiem D300.
    Zdjęcia robione D300 + T28-75/2.8 i doświetlane SB800, bez żadnej dodatkowej obróbki - tylko zmniejszone na potrzeby tego forum

1.
    2.
    3.
    4.

Pozdrawiam i czekam na komentarze

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Mińsk Mazowiecki

Domyślnie

Jakoś chyba troszkę przesycone te barwy. Trzeba zdjąć saturację o drobinkę, za dużo lampy.

Domyślnie

Lampę bym w tej sesji oszczędzał, a to, że zdjęcia bez korekcji, to chyba też nie jest ich zaletą, przynajmniej w moim przekonaniu.
    Sprzęt, nawet słaby, nie powinien być problemem. Problem to światło, drugi plan i wyczucie chwili.
    http://www.fotolook.pl/main.php/v/fjerzy/

Domyślnie

swietna antyreklama dla tego aparatu

Domyślnie

ale co tu oceniać?
    d300?
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Ale jesteście ;p
    Co do saturacji - to owszem zgadzam się - za dużo.
    W kwestii lampy - w sobotę nie było za jasno. Tamron nie należy to mistrzów świata więc musiałem trochę doświetlić.
    Dziecko jak widać jeszcze małe i ciężko by mi było poprosić je o ustanie w jednym miejscu.
    Ale oczywiście każdy widzi to tak jak lubi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez franz55 Zobacz posta
    Ale jesteście ;p
    Co do saturacji - to owszem zgadzam się - za dużo.
    W kwestii lampy - w sobotę nie było za jasno. Tamron nie należy to mistrzów świata więc musiałem trochę doświetlić.
    Dziecko jak widać jeszcze małe i ciężko by mi było poprosić je o ustanie w jednym miejscu.
    Ale oczywiście każdy widzi to tak jak lubi
    Wszystkie uwagi krytyczne mogą pomóc. Pochwały, działają tylko na nasze ego. Ciesz się, że piszą coś na "nie". O saturacji napisałeś już sam. Teraz o lampie i dziecku:
    A) Wydaje się, że postąpiłeś zgodnie ze sloganem: "Mam SB 800 i nie zawaham się jej użyć". ;
    B) Kolego masz d300, a nie aparat skrzynkowy na szklane negatywy! Ten aparat zdąży nawet za bolidem F1, a co dopiero za takim "kurczaczkiem". Do roboty!!! .

Koniec wątku. pozdrawiam.
    Sprzęt, nawet słaby, nie powinien być problemem. Problem to światło, drugi plan i wyczucie chwili.
    http://www.fotolook.pl/main.php/v/fjerzy/

Domyślnie

W pełni się z Tobą zgadzam co do krytyk i pochwał Wolę konstruktywne krytyki niż byle jakie pochwały.
    Najważniejsze, że się żonie i rodzinie podobały

Uprawnienia umieszczania postów