Close

Strona 7 z 95 PierwszyPierwszy ... 567891757 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 950

Domyślnie

nikon zapewne odpowe jutro lub pojutrze a 5dmk2 imo zapowiada sie swietnie. wiecej niz 3 fps mi nie trzeba, 21 mpix jest mile, iso 100 natywne to jest to czego mi brak w nowych nikonach. jesli faktycznie mozna w czasnie nagrywania filmu pstrykac foty i zmieniac przyslone to filmy z D90 wygladaja przy tym smiesznie (30 fps vs 24 tez mile). ewolucja zamiast rewolucji - i bardzo dobrze. cieszy mnie ten aparat strasznie, i nawet jesli ja sobie go nie kupie (a nie wykluczam) to presja na nikona tylko dobrze nam zrobi
    podpis nieczytelny

Domyślnie

Zajebiaszczo podsumował tą puchę Phil Askey:
    After a week or so of teaser ads Canon has finally unveiled the successor to the venerable EOS 5D, the world's first 'compact' full frame digital SLR. The EOS 5D Mark II boasts a new 21MP/ISO 50-25,600/full 1080p HD movie/live view/3.0" 920k dot LCD/DIGIC IV processor
    Pierwszy "kompakt" z matrycą full frame. Nikon jak zwykle się sfrajerzył - w D700 wrąbał 99% profesjonalnych bajerów z D3 i jakąś smętną, 12MP popizdułkę. Sami się o to prosili - odpowiedź Canona musiała być miażdżąca...
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 17-09-2008 o 11:55

Domyślnie

Właśnie oglądałem zdjęcia zrobionych na ISO 6400, 12800, 25600 i wg mnie prezentują się podobnie do fotek z Nikona D3/D700.
    Ale by to dokładniej ocenić trzeba będzie poczekać na porównania identycznych kadrów.
    D700/D300 N24-70/2,8 N105/2,8 VR SB-900

Domyślnie

W tej dużej paczce z samplami jest duży przeskok iso - 250, 500, potem od razu 6400 i w górę. Już na tych badziewnych samplach widać, że na 6400 z szumami jest naprawdę dobrze, iso 500 jest głaciutkie. Przy takiej gęstości na matrycy MZ jest doskonale.
    Tylko ten filmik... 52s i zajmuje 260Mb... tutaj bez karty 16gb lepiej nie podchodzić
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

chyba Cie Czornyj innego angielskiego uczyli. albo odczytujesz go inaczej. zmienie Ci interpunkcje na polska:

(...) EOS 5D - the world's first 'compact' full frame digital SLR.(...)
    i tu akurat jest zwykle stwierdzenie faktu. 5D to byl pierwszy cyfrowy FF o rozmiarze kompaktowym.
    Kodak DCS14 i 1Ds to w porownaniu z nim kobyly

Domyślnie

A gdzie te sample z wysokich ISO?

EDIT: znalazłem. Spróbuję ściągnąć. Chyba, że ktoś ma na mirrorze.
    Ostatnio edytowane przez miklo ; 17-09-2008 o 12:05
    Pusta torba team
    BLOG

... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    chyba Cie Czornyj innego angielskiego uczyli. albo odczytujesz go inaczej. zmienie Ci interpunkcje na polska:

i tu akurat jest zwykle stwierdzenie faktu. 5D to byl pierwszy cyfrowy FF o rozmiarze kompaktowym.
    Kodak DCS14 i 1Ds to w porownaniu z nim kobyly
    Fakt, nie doczytałem dokładnie Ale coś jest na rzeczy - dużo MP, duży zakres ISO, duży telewizor, tryb zombie, filmiki...

Domyślnie

Jeszcze 70-200/2.8 IS powinien się chować w korpus po wyłączeniu zasilania
    Pusta torba team
    BLOG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Fakt, nie doczytałem dokładnie Ale coś jest na rzeczy - dużo MP, duży zakres ISO, duży telewizor, tryb zombie, filmiki...
    skucha... lecisz po browca

Strona 7 z 95 PierwszyPierwszy ... 567891757 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów