Szukaj
te sample z 50D sa zrobione w dobrym oświetleniu. Ostre światło daje dobre efekty - duży kontrast, dobrą ostrośc. Ale popatrzcie pędzle na ISO 12800 - czas 1/800, przysłona 10. To fajnie do fotografii sportowej. Ciekawe jak to wygląda w naprawdę w ciemnościach. Własciwie - niech sobie będzie jakie chce.Mnie interesuje detal i MPx, nie szumy
![]()
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Chyba nie sądzisz, że aparat z minimalnym ISO (nie mówimy o sztucznym przeciągnięciu) 200, to puszka studyjna??? Zarówno D3 jak i D700 to sprzęty typowo do reporterki, chociaż D3 całkiem nieźle (o dziwo) radzi sobie w studio. Popatrz na szybkostrzelność, wysokie ISO. Przecież to jasne jak słońce, że obydwa celują w reporterkę![]()
Używam sprzętu bez duszy. Duszę mam ja.
www.jakubszyma.pl . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . www.szyma.com
to tak.... ale jak Nikon wypuszczał D700 to byłem przekonany, że to będzie puszka stworzona do studia... okazało się nieco inaczej...
ale takie przekonanie nadal pozostało...
D700 znowu takie szybkostrzelne nie jest :P ale fakt, że takie to trochę bezpółkowe (czytaj nie ma konkretnego zastosowania)![]()
bo do reporterki jest świetne D3. jako drugie szybkie body jest D300...
a D700 takie biedne trochętakie moje odczucie
![]()
to jednak może być świetna puszka na śluby...
w robocie się nim bawiłem... ale mnie jakoś nie przekonuje... co innego D3... no ale tu cena nadal zaporowa![]()
DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoSwiecidełko
chodziło mi o zapowiedzi nowego FF... (sądziłem, że to będzie studyjna puszka)
ale życie to skorygowało...![]()
DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoSwiecidełko
Jak 3 cyfrowa puszka ma być do studia? Doczep gripa i masz naprawdę dużą szybkostrzelność. A jak nazwiesz D300? Przecież D700 to D300 + kilka przeszczepów(nie mówię, że nieistotnych, ale jednak)
Skontaktuj się z nami