Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26
    jac_s
    Gość

Domyślnie d700- problem z kolorem

witam, mam nast. pytanie do uzytkownikow tego aparatu: czy ktos z was zauwazyl dosc luzna interpretacje aparatu dla wszelkich odcieni purpury? np samochod w kolorze sliwkowym zawsze na zdjeciu ma kolor niebieski, edycja i reczna zmiana temp. barwowej dla balansu bieli- nic nie daje, rowniez zmiana odcienia w opcji przetwarzania obrazu nic nie zmienia. bardzo prosze o ew. sugestie

Domyślnie

standardzik we wszystkich nikonach

dodatkowo wysokie iso w swietle zarowym... gdzie w ogole ciezko o jakis kolor ponad zakres zolty - brazowy

Gaduła Awatar cypherdid
    Miasto
    bydgoszcz/gdańsk/warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    standardzik we wszystkich nikonach

dodatkowo wysokie iso w swietle zarowym... gdzie w ogole ciezko o jakis kolor ponad zakres zolty - brazowy
    no nie taki aż standardzik...mi szara karta i jakaś tam wiedza o temperaturze barwowej i miredach wystarcza...czasem trzeba się nagłowić żeby coś dobrze ustawić...włączyć opcję kombinowania i pokombinować
    instagram.com/darkroomnightlife

Domyślnie

no... i mozesz sobie pokombinowac... ustawisz szara karta to buzie jak prosiaki wychodza

a niebieskie nadal po swojemu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    a niebieskie nadal po swojemu.
    wespół z czerownym

Domyślnie

proponuję zatem oddać to barachło D700 innym

np. mnie
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

mowa o sRGB czy AdobeRGB?
    Puszki i słoiki...

Domyślnie

Ja zauwazylem ze AWB jest srednio rozgarniete. Robiac serie zdjec w pomieszczeniu nie ruszanym aparatem (statyw) i tylko wciskam migawke, kolory w serii zmieniaja sie jak w kaleidoskopie.

Domyślnie

AWB np. przy fotce bez lampy ustawia ok ale odpalajac lampe (np sb800 zeby nie bylo ze wbudowana) doswietlajacej twarze w sloneczna pogode zmienia sie wszystko na duuuzo zolciejsze.. chyba nawet nikon nie wie czemu wiele osob krytykowalo AWB w 700 i moze poprawia w jakims update firmware w kazdym razie nie ma co narzekac
    FX / DX + ultra szeroko przy 2,8 oraz całkiem wąsko też 2,8
    Photone.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Promachos Zobacz posta
    chyba nawet nikon nie wie czemu wiele osob krytykowalo AWB w 700 i moze poprawia w jakims update firmware w kazdym razie nie ma co narzekac
    Nikon ne wie czemu ale też mam nadzieję że sie kiedyś dowie i to poprawi.
    NIKON...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów