Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Ciekawostka w D200?

Witam.
    Ostatnio robiłem foty 200-tką i MZ stało sie cos dziwnego. Mianowicie... robiąc foty na manualu (mniejsza o parametry) i trzymając aparat skierowany obiektywem ku górze, tak mniej więcej pod kątem 70-80 st. przy kręceniu pokrętłem przysłony i czasu wartości w ogóle się nie zmieniały. Wyglądało to tak jakby pokrętła nie reagowały. Co dziwnego po zmianie kąta na poniżej 60 st. wszystko wróciło do normy i można było spokojnie zmieniać wartości czas/przysłona.
    Osobiście nie ma to dla mnie znaczenia w pracy z tym korpusem, niemniej chciałbym dowiedzieć się, czy ktoś miał podobne przypadki?
    Pozdrawiam
    FX|N24-70|S50 1.4|Sami14|SB-900|SB-800
    flickr

Domyślnie

Wlaśnie sprawdziłem i u mnie nie występuje nic takiego, możliwe że jak przekrzywiasz aparat to nie styka się jakiś łącznik pomiędzy pokrętłem a jakimś tam mechanizmem, nie mam pojęcia.
    D200, T17-50, N100 2.8MF, SB-24

Domyślnie

hmm.. jestem ciekaw jak u innych użytkowników?
    flickr

Domyślnie

Przez poltora roku uzytkowania mialem ten objaw dwa razy, bardzo krotko.
    Po mojemu to chwilowa czkawka elektroniki wspomagana pewno przez czujnik polozenia, jesli masz ten objaw czesciej i dluzej to juz cos bedzie nie tak
    D200 juz zdjec nie robi wiec nie wiem czy ktos ci jeszcze cos podpowie

Domyślnie

U mnie problem nie występuje. Właśnie sprawdziłem.

Cytat Zamieszczone przez sprocket Zobacz posta
    D200 juz zdjec nie robi wiec nie wiem czy ktos ci jeszcze cos podpowie
    Dxxx Fx Fxx Pxxxx

Domyślnie

ok dzięki za info. Sprawdzę czy faktycznie potrwa to dłużej. sprocket, póki co, u mnie d200 fotki robi, a dokładniej to JA robię za jego pomocą
    flickr

Domyślnie

U mnie tez ten problem nie wystepuje.
    D800, D200 + SB900 + N14-24 2.8, N24-120 + N28-300 + N35 + N10,5, Nikon F90x

Uprawnienia umieszczania postów