Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Gdańsk.

Rozmowny Awatar Karl Johansson
    Miasto
    Kraków/czasem Gdańsk, ale na razie nie

Domyślnie Gdańsk.

Witka, Dzieciaczki

Zdaję sobie sprawę z faktu, że reportażowość tych zdjęć jest mocno naciągana, ale nie miałem pomysłu, gdzie je wsadzić.
    Powstały one w związku z moją niedługą wyprowadzką z Gdańska.

1.

By karljohansson

2.

By karljohansson

3.

By karljohansson

4.
    By karljohansson

5.
    By karljohansson

6.
    By karljohansson

7.
    By karljohansson

8.
    By karljohansson

Pozdrawiam!
    D300
    Nikkor 24 2.8D, Nikkor 50 1.4G, SB-900

Domyślnie

Poza jedynką (temat) i dwójką (nie wyświetla mi się) cała reszta bardzo mi się podoba. Oglądając te zdjęcia przypomina mi się film Ch. Chaplina 'Cyrk': niby tematyka wesoła, a wieje smutkiem. Uważam, że udało Ci się osiągnąć podobny klimat na Twoich zdjęciach. Gratulacje!

Domyślnie

a mnie się nie podoba ten reportaż ,zdjęcia w większosci tak ,ciekawe kadrowanie ale to wszystko -gdzie jest tytułowy Gdańsk - piękne miasto ,które mozna pokazać na różne sposoby ale ten mnie nie odpowiada, w taki sposób mozna pokazać kazdą miescinę ,ale chyba nie o to powinno chodzić

pozdrawiam

Domyślnie

harb, wiesz, to jest ten drugi Gdańsk.... równoległy
    Super klimaty...
    Klaun w pionie nie wyglądałby tak diabolicznie.....

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

3, 4, 6 b.dobre klimatycznie i "strzałowo", tytuł "trochę" naciągany,
    gdybyś nazwał "po jarmarku" albo podobnie, harb by nie wybrzydzał
    chociaż to moje podwórka a nie jego
    trochę bałagan i jakość jak dla mnie słabiutka - ale tu o klimat chodzi...

a dokąd to z "mieściny" ouupss.... "kurortu" (jeśli chodzi o klimat ) się wybierasz jeśli wolno ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez B.K. Zobacz posta
    harb, wiesz, to jest ten drugi Gdańsk.... równoległy
    Super klimaty...
    Klaun w pionie nie wyglądałby tak diabolicznie.....
    tak masz rację kazde miasto ma dwa oblicza ,ale oprócz dwóch fotek nie rozpoznałbym tytułowego Gdańska - co do oceny samych fotek napisałem że w większości jestem na tak - mozna pokazać ten gorszy ,brudniejszy ,bardziej zaniedbany ale powinien być rozpoznawalny jako miasto ,gdyż inaczej jest tak jak napisałem w pierwszym poscie ---
    w ten sposób można pokazać kazde miasto - chyba ze Karl zmieni tytuł

Karl bez urazy - pozdrawiam

Rozmowny Awatar Karl Johansson
    Miasto
    Kraków/czasem Gdańsk, ale na razie nie

Domyślnie

tytułu nie zmienię z tej prostej przyczyny, że, o ile dobrze wiem, nie da rady.

Co do urazy - zapewniam, że trzeba sporo więcej, żeby mnie urazić. Cieszę się nawet, że moje zdjęcia spotkały się z reakcją Waszą.

Co do ogółów i rozpoznawania - kilka miast zobaczyłem w życiu swoim krótkim i zauważyłem, że charakterystyczne są tylko te ładne miejsca. Te brzydkie wszędzie i zawsze są takie same. Poza, chyba, Śląskiem.

A gdzie się wyprowadzam? Na drugi koniec naszego pięknego Kraju, do Krakowa.
    D300
    Nikkor 24 2.8D, Nikkor 50 1.4G, SB-900

Domyślnie

oj Harb, nie dla kazdego Gdansk jest piekny. ja np. nie potrafie odnalezc sie w nim fotograficznie. Wszystko to pocztowki.

My i Karl mamy po prostu troche inne podejscie. Widzimy syf i ruiny. W sumie moje fotografie z Gdanska to glownie industrial, stare mury, brud na ulicach. Kazdy rzeczywistosc postrzega inaczej.
    D300 | Nikkor 17-55/2.8 | N35/2 | T80-200/2.8 | SB-800 | MacBook 13" | iP4 | photoblog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kami Zobacz posta
    oj Harb, nie dla kazdego Gdansk jest piekny. ja np. nie potrafie odnalezc sie w nim fotograficznie. Wszystko to pocztowki.

My i Karl mamy po prostu troche inne podejscie. Widzimy syf i ruiny. W sumie moje fotografie z Gdanska to glownie industrial, stare mury, brud na ulicach. Kazdy rzeczywistosc postrzega inaczej.
    masz rację Kami - fotki związane z Gdańskiem to w wiekszosci pocztówki (sam takie robię ) ale moze to wynika z naszego braku umiejętnosci pokazania inaczej piękna tego miasta (bo ja nadal twierdzę ze takie jest)
    ostatnio bardzo ładnie Nemetch pokazał Gdańsk - fotki składane z kilku ale jakze inne w odbiorze i to chyba o to
    chodzi - fotki Karla mogą sie podobać same w sobie, ale niekoniecznie w kontekscie tytułowego miasta

pozdrawiam

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów