Przepraszam za temat ale w ogóle jestem w tych tematach zielony, jeśli chodzi o kompakty:
Aparat dla siostry (raczej do "wszystkiego" ):
Wybrać jej Nikona P80 czy Fuji S9600???
Z góry dzięki za odpowiedź
Szukaj
Przepraszam za temat ale w ogóle jestem w tych tematach zielony, jeśli chodzi o kompakty:
Aparat dla siostry (raczej do "wszystkiego" ):
Wybrać jej Nikona P80 czy Fuji S9600???
Z góry dzięki za odpowiedź
niech sobie siostra pójdzie do sklepu i popatrzy który jej sie podoba i lepiej leży w ręku.
Umówmy się, że jakość obrazowania (jeśli takaś zauważalna różnica w ogóle istnieje) jest taka sama, to w grę wchodzi właśnie łatwość obsługi, wygląd itp.rzeczy dla amatora istotne.
Kupiłem P80 synowi i z oględzin mogę powiedzieć, ze to dośc mały i poręczny aparacik, przyzwyczajenia wymaga ściąganie kapturka obiektywu przed włączeniem, gdyz inaczej się zatnie i trzeba baterię wyjmować dla resetu. Jest w końcu w tym kompakcie, możliwość chyba wszystkich manualnych ustawień (to dla tych co zaczną dociekać-> dla mnie to zaleta
Niedawno zrobiłem na maks zoomie, Księżyc z ręki (da się !) i czytelne były nawet kratery-> to odnoście skuteczności stabilizacji i jakości samego szkła
kolezanka mloda ost go sobie kupila troche sie nim bawilem
okropnie lekki
wykonanie w porownaniu z lustrzanka .. beznadziejne cholernie, jakby zwykly plastik
zoom robi swoje, ladne zdjecia wychodzą nie ma co gadac.
ja bym t am kupil 9600 bo jest duzy wygodny solidnie wykonany tylko trzeba umiec nim zdjecia robic wiec twoja moze sie denerwować
poszukaj tez nowego fujika s100 bodajze.
a może lustrzankę? w obecnej chwili kupisz odrobinę drożej niż taki p60 czy 9600. np taki d40. jedyne czego nie bedziesz miał to duży zakrez ogniskowych, a cała reszta na + i to wielki,olbrzymi, DODATNI pluswielkość chyba nie ma znaczenia, bo f9600 do kieszeni się nie mieści a D40 to chyba nawet mniejszy jest ew. taki sam.
edit: zdjęcia też sam jest w stanie zrobić sam![]()
Dzięki za podpowiedzi. Prawdopodobnie będzie P80...A D40? Tak widziałem, że teraz w Saturnie jest za 1150 zł!!!!! Więc prawie tyle co P80, ale jednak to ma być aparat dla amatora, który chce mieć "wszystko" w jednym. Więc odpada zabawa ze szkłem itd. Ja koleżance odradzałem D40, czy w ogóle lustrzankę...![]()
oczywiście, jeśli ktos jest nastawiony na kompakt i nie ma zamiaru zgłębiać tajników fotografii, to nie ma co go namawiać do lustrzanki, gdyż te z założenia, są przeznaczone dla innego użytkownika
Skontaktuj się z nami