dżizas...taki czytnik kart to wydatek 20zł...zacznijcie tego używać bo później takie wątki się tworzą..który to już raz coś się stało przy zgrywaniu z aparatu przez USB
Szukaj
dżizas...taki czytnik kart to wydatek 20zł...zacznijcie tego używać bo później takie wątki się tworzą..który to już raz coś się stało przy zgrywaniu z aparatu przez USB
instagram.com/darkroomnightlife
jakbys czytal wczesniej uzywalem czytnika ale cos karta szwankowal i podkusilo mnie zeby apartat podlaczyc :/ reset nic nie daje wyciaganie karty czy baterii tym bardziej ... nie mozna wejsc w menu wogole, czarno na tylnym ekranie ...
Nikon D80 l S 17-70 Macro HSM l N 50/1.8 l T 55-200 l SB400 l kilka filtrów i duze checi
W naprawie na Tamce powiedzieli ze moj D50 nie ma dostepu do plyty cyfrowej. Sugeruja ze moze byc potrzebna wymiana tej plyty i wysylaja mnie do Nikona na Postepu 14. Wg nich naprawa bedzie kosztowac ponad 1000zl.
NIe ma jednak pewnosci czy to nie tylko sprawa zresetowania.
Czy ktos moze zasugerowac jak to zrobic albo innego serwisu zeby to sprawdzic ?
Na Postepu zadaja 90zl za samo wycene naprawy i czeka sie na wycene 2 tygodnie - wiekszosc ludzi narzeka na ich serwis..
dzieki za kazda pomoc - pozdrawiam
o matko, co wy z tymi czytnikami? komputera się boicie? to może kupić dobry "blaszak". nie rozumiem tych lęków, wygląda na to, że sterowanie aparatem z poziomu komputera to zamach stanu...
jesli mozna to zapytam ,jaka karte miales w aparacie ?
przykład tego jak się wychodzi na sczytywaniu zdjęć bezpośrednio z aparatu jest właśnie u góry - nie pierwszy i jestem pewien, że nie ostatni. Nawet jakby się miało najwyższe modele mobo Asusa i innych topowych producentów itd. to nie zapobiegnie się w 100% powstawaniu nawet najmniejszych przepięć, na które taki sprzęt (aparat) podłączany przez USB jest cholernie wrażliwy.
karta nie ma tu nic do rzeczy. Równie dobrze mógł to byc da best SanDisk Ducatti to i tak by strzeliło jakby poszło przepięcie.
|D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
Pozdrawiam Tomek Kić
[QUOTE=kronos28;847237]przykład tego jak się wychodzi na sczytywaniu zdjęć bezpośrednio z aparatu jest właśnie u góry - nie pierwszy i jestem pewien, że nie ostatni. Nawet jakby się miało najwyższe modele mobo Asusa i innych topowych producentów itd. to nie zapobiegnie się w 100% powstawaniu nawet najmniejszych przepięć, na które taki sprzęt (aparat) podłączany przez USB jest cholernie wrażliwy.
no tak, nie można mieć też pewności ze aparat zwyczajnie Ci nie wypadnie z ręki lub w plenerze spodoba się jakimś karkomi tez go nie bedzie
. mobo plus zasilacz sensowny. ale nie bede nikogo przekonywał
po coś są czytniki.
Nie mam czytnika i nigdy nie miałem aparat zawsze podpinam do kompa i nic się nie dzieje , gdyby aparat nie był zabezpieczony przed przepięciami to nikon nie dodawałby kabla usb do zestawu. I nie był by potrzebny nikon transfer żeby ściągać zdjęcia , numerować i katalogować!!!
Moi Drodzy, co do uzywania czytnika zdania sa podzielone ale czy JEST ktos kto moze podpowiedziec co robic kiedy karta cyfrowa nie odpowiada ?
Czy tylko oficjalny serwis NIkona moze pomoc czy znacie jakis sposob albo inny serwis ?
HELP HELP HELP !!
Skontaktuj się z nami