Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Domyślnie NEF z d300...??!!??

Witam.

Jak w temacie, czym ugryźć NEF'a z d300?
    Pytam o jakiś szybki, prosty i darmowy program, którym będę mógł przekonwertować te pliki do JPG (najlepiej hurtowo).
    Będę wdzięczny za szybką pomoc.

Domyślnie

OK, ściąga się...Dzięki sevenoo!

Domyślnie

jak hurtowo, to juz chyba lepiej http://www.earthboundlight.com/photo...extractor.html - ten program mozesz wrzucic nawet na karte i trzymac go tam. Po czym ekstraktowac jpegi z twoich nefow na dowolny kmputer do ktorego podlaczysz karte.
    D700 | N16-35/4 | N50/1.4G | N85/1.8D

Domyślnie

Wiesz, kupując d300 Capture NX dostałem w pudełku!?!?!? Ale Viev też wystarczy.
    Sprzęt, nawet słaby, nie powinien być problemem. Problem to światło, drugi plan i wyczucie chwili.
    http://www.fotolook.pl/main.php/v/fjerzy/

Domyślnie

fjerzy, też dostałem capture NX'a...i nie chce teraz wyjść na kogoś, kto nie potrafi zainstalować programu, ale instalowałem (na szybko), trochę czasu to zajęło, a po zainstalowaniu wyskakiwał komunikat, żeby kupić licencję...i tyle się nadziałałem na tym oprogramowaniu.

Domyślnie

Tomtytus widzę, że dotarła do Ciebie nowa zabawka, z ciekawości czy z tego kierunku co załatwiałeś.
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Domyślnie

sevenoo, wszystko gra, dzięki jeszcze raz.
    Wojteksw, nie udało się ściągnąć z UK. Tzn za późno zacząłem załatwiać a aparat potrzebny był mi na "już". Ostatecznie padło na fotoIT.

Domyślnie

Gratulacje, ciekawe jak z kalibracją AF w połączeniu z S18-50.
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Domyślnie

Sprawdzałem działanie tej funkcji na tym właśnie szkle. Mogę powiedzieć, że faktycznie widać różnicę między wartościami -20; 0; +20 i że tego szkła nie muszę kalibrować

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów