Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomtytus Zobacz posta
    fjerzy, też dostałem capture NX'a...i nie chce teraz wyjść na kogoś, kto nie potrafi zainstalować programu, ale instalowałem (na szybko), trochę czasu to zajęło, a po zainstalowaniu wyskakiwał komunikat, żeby kupić licencję...i tyle się nadziałałem na tym oprogramowaniu.
    no, ja dostałem z numerem seryjnym, zarejestrowałem się na stronie i dostaję aktualizacje. jeśli masz capture i to nie jest trial, to walcz, bo warto. to b. dobry program, choć trochę wolny. Dodatkowo Nikon wysyła instrukcje jeśli poda się numer seryjny aparatu. wystarczy zadzwonić do ich pomocy technicznej.
    Sprzęt, nawet słaby, nie powinien być problemem. Problem to światło, drugi plan i wyczucie chwili.
    http://www.fotolook.pl/main.php/v/fjerzy/

Domyślnie

fjerzy, w wolnej chwili nie omieszkam zainstalować i zrobić wszystko jak należy. Ludzie sobie program chwalą więc na pewno warto.

Domyślnie

@tomtytus: prosze bardzo
    Contax 645, Zeiss 80mm f/2

Oszczędny w słowach Awatar fulpo
    Miasto
    małopolska

Domyślnie

czy jest jakiś program jak Capture One (dość dawno), mam jedną wersję legalną i potrzebuje na drugiego kompa, kupiłem z kartą, ale sie okazało że można tylko do wersji 3,7, a ta nie czyta nefów z D300
    ktoś na forum wspomniał ACdsee 2,0, ale ten nie widzi nefów nowej 300.
    Interesuje mnie hurtowa obróbka , ale cos takiego jak robi C1, a nie chcę programu żeby mi osobno za każdym razem wczytywał obrazek.
    D7100,D200,D90, SB-800, YN460II, YN560II, S:HSM70-200/2,8,T:17-50/2,8, N:38/1,8 Industar 50/2, Industar 55/2,8 , YN622

Domyślnie

to kup sobie oryginalna w sklepie taka wersje jak cie interesuje ...
    A tak btw po co robic w nefach skoro i tak je hurowowo masz zamiar wywolywac ? wlacz JPEG i juz...
    kazdy robi w RAWach a 75% nie wie po co ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fulpo Zobacz posta
    ...
    Interesuje mnie hurtowa obróbka , ale cos takiego jak robi C1, a nie chcę programu żeby mi osobno za każdym razem wczytywał obrazek.
    Light Room

Domyślnie

Swoja droga dziwie sie osobom, ktore potrafia wydac ponad 10.000 zl na sprzet, a potem chca oszczedzic kilka stow szukajac darmowego oprogramowania do obrobki NEFow. Gdzie tu jakikolwiek sens?
    2008.11.30 01:45 Koniec mojego pobytu na Forum ... Trzymajcie sie ...

Miasto
    małopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sevenoo Zobacz posta
    to kup sobie oryginalna w sklepie taka wersje jak cie interesuje ...
    A tak btw po co robic w nefach skoro i tak je hurowowo masz zamiar wywolywac ? wlacz JPEG i juz...
    kazdy robi w RAWach a 75% nie wie po co ...

chyba nigdy nie widziałeś jaki jest dostęp do nefów w C1, jak nie znasz programu to nie pisz.
    C1 jest przyjazny do pracy i masz szybki dostęp do plików, czy tych skorygowanych, czy nie, oprócz tego bez problemu mozesz mieć kilka wersji po korekcji jednego pliku i nie martwisz się o numeracje, czy podgląd całego ostatnio obrabianego katalogu z fotkami.

Co do kupna , gdybym miał na to to nie zadawałbym tutaj pytań.
    D7100,D200,D90, SB-800, YN460II, YN560II, S:HSM70-200/2,8,T:17-50/2,8, N:38/1,8 Industar 50/2, Industar 55/2,8 , YN622

Miasto
    małopolska

Cool

Cytat Zamieszczone przez Amadablam Zobacz posta
    Swoja droga dziwie sie osobom, ktore potrafia wydac ponad 10.000 zl na sprzet, a potem chca oszczedzic kilka stow szukajac darmowego oprogramowania do obrobki NEFow. Gdzie tu jakikolwiek sens?
    wygaśnięcia źródła gotówki

Domyślnie

chyba nigdy nie widziałeś jaki jest dostęp do nefów w C1, jak nie znasz programu to nie pisz.
    znam , widzialem - nie uwazaj ze za darmo bedziesz mial to samo ...
    zrob tak jak wszyscy uzywaj ogolnodostepnych programow darmowych i tyle.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów