Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Domyślnie cos zdechlo ;/ nikon d50

nie wiem co sie stalo ... w czasie przegrywania fotek do kompa zaczely dziac sie dziwne rzeczy przestalo widziec karte, znow widzialo ... po odloczeni aparatu od kompa zauwazylem ze nie widac na liczniku ilosci zdjec (jakby karty nie bylo w aparacie) ... potem ku mojej rozpaczy zauwazylem ze nie mozna wejsc w menu i wogole nic zrobic :/ gorny wyswietlacz pokazuje wszystko oprocz ilosci forek, af dziala ale nie mozna wejsc do menu nic sie nie wyswietla w tylnym monitorze ... co jest grane ??? oprogramowanie siadlo ??? jakis wirus ???
    Nikon D80 l S 17-70 Macro HSM l N 50/1.8 l T 55-200 l SB400 l kilka filtrów i duze checi

Domyślnie

Wyczysc styki karty (w body tez) i wiecej nie jedz na niej plackow.

Mozesz sprobowac na innej karcie?
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

probowalem na innych tez ... ale dlaczego menu nie mozna wyswietlic wogole ???
    Nikon D80 l S 17-70 Macro HSM l N 50/1.8 l T 55-200 l SB400 l kilka filtrów i duze checi

Domyślnie

Nie chcę być złym prorokiem ale podejrzewam że było przepięcie na USB i coś padło w aparacie. Dlatego lepiej używać czytnika do kart.

Domyślnie

Zresetuj zupelnie aparat, jesli nie pomoze to kiszka. A na przyszlosc kup czytnik. Ja swojego aparatu nie podpinam do kompa nigdy. Ostatecznie do laptopa, ale nigdy do blaszaka.

Domyślnie

reset sie robi tym guziczkiem pod spodem ???

Domyślnie

aparat wlaczony czy wylaczony ... z bateria czy bez ... bo juz lekki mam

Domyślnie

A tyle się pisze o tym, aby kupować czytnik kart i aparat tylko w ostateczności do kompa podłączać.
    Używałeś oryginalnego kabla, czy jakiegoś innego? Być może poszedł jakiś impuls po kabelku i coś namieszał w elektronice. Możliwe też, że na karcie był jakiś syf, ale to raczej mniej prawdopodobne. Ja się tam na tym nie znam, ale od dawna już używam czytnika i jest ok.
    The pięćdziesiąt
    Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.

Domyślnie

a czy jest mozliwe np. aby usunac kompem cos zoprogramowania w aparacie ... nie wiem jakis format zrobic niechcacy czy cus podobnego ???

uzywam czytnika i niestety z karta cos mi szwankowalo to wsadzilem przez aparat i cus zdechlo :/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez biker karlos Zobacz posta
    aparat wlaczony czy wylaczony ... z bateria czy bez ... bo juz lekki mam
    Instrukcja str. 120

"W niezwykle rzadkich przypadkach może się zdarzyć, że na panelu sterowania pojawią się dziwne znaki, a aparat przestanie działać. Najczęściej przyczyną tego zjawiska jest silny zewnętrzny ładunek elektrostatyczny. Należy wowczas wyłączyć aparat, wyjąć i ponownie włożyć akumulator, a następnie ponownie włączyć aparat, a jeżeli stosowany jest zasilacz (dostępny osobno) - odłączyć i ponownie podłączyć zasilacz, a następnie ponownie włączyć aparat. Jeśli problem się utrzymuje, naciśnij przycisk resetowania (zobacz rysunek z prawej strony) a następnie ustaw ponownie poprawną datę i godzinę. Jeżeli usterka w pracy urządzenia nie znika, należy skontaktować się ze sprzedawcą lub przedstawicielem fi rmy Nikon. Trzeba pamiętać, że odłączenie źrodła zasilania w opisany powyżej sposob może spowodować utratę ewentualnych danych, ktore w chwili wystąpienia problemu nie były zapisane na karcie pamięci. Czynność ta nie wpłynie na dane już zapisane na karcie."

Cytat Zamieszczone przez biker karlos Zobacz posta
    a czy jest mozliwe np. aby usunac kompem cos zoprogramowania w aparacie ... nie wiem jakis format zrobic niechcacy czy cus podobnego ???

uzywam czytnika i niestety z karta cos mi szwankowalo to wsadzilem przez aparat i cus zdechlo :/
    Jak to samo jest z innymi kartami i reset nie pomaga to padło coś w elektronice aparatu. Pozostaje serwis

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów