Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Super Profi Tele 500/100mm ???

Witam wszystkich,

Jestem początkujący, zielony z różnymi pomysłami W internecie spotkałem się z obiektywem Super Profi Tele 500/1000mm 1:8 do nikona D80

Czy ktoś używa może takiego obiektywu ? Ma jakąś opinie ?

Pozdrawiam i z góry dziękuję !!!

Domyślnie

pewnie obiektyw lustrzany z konwerterem x2

raczej ciekawostka niż prawdziwa optyka... chociaż nigdy nie używałem...

edit

wkleiłem sobie do googla - chodzi o obiektyw soczewkowy - ale opinia negatywna pozostaje...
    D80 /D40X /SB600/SB400
    S HSM 10-20/To A-TX Pro 28-70/N 70-300 VR/N 180 2.8 /Ta 90 MACRO/ N 50 1.8 / S 30 HSM/

pstryki

Domyślnie

Nazwa mówi sama za siebie...
    Z resztą zobacz na światło i odpowiedz sobie czy z czymś takim jesteś w stanie walczyć.
    Pozdrawiam.
    MamiyaRB67, D90, D70, 12-24, 18-70, 28-80, 35, 50, 180, 70-300...
    |||blog ||| maciejsimm.com|||

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wymiatacz Zobacz posta
    Witam wszystkich,

Jestem początkujący, zielony z różnymi pomysłami W internecie spotkałem się z obiektywem Super Profi Tele 500/1000mm 1:8 do nikona D80

Czy ktoś używa może takiego obiektywu ? Ma jakąś opinie ?

Pozdrawiam i z góry dziękuję !!!
    Nie doczytałeś do końca, to jest : Super Profi Tele 500-1000mm f/8-16 do nikona D80. Teraz sobie odpowiedz czy warto.

Domyślnie

a czy do fotografowania księżyca takie f/16 będzie lipa?
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kh29228 Zobacz posta
    a czy do fotografowania księżyca takie f/16 będzie lipa?
    Lipa nie będzie, dobrze też nie będzie, ale hot pixele to wyjdą od razu. Kiedyś sam o tym myślałem, ale wolę kupić astronomiczną lunetę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilk325 Zobacz posta
    Kiedyś sam o tym myślałem, ale wolę kupić astronomiczną lunetę.
    no tak, ale taka luneta to już chyba sporawy koszt, a takie szkło na ebay.com można wyczaić za grosze
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kh29228 Zobacz posta
    no tak, ale taka luneta to już chyba sporawy koszt, a takie szkło na ebay.com można wyczaić za grosze
    Tak, ale szkoda mi tych groszy, zresztą zobacz na allegro są takie wynalazki poparte " zdjęciami " aby zachęcić do kupna, mnie one zdecydowanie zniechęciły.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilk325 Zobacz posta
    Nie doczytałeś do końca, to jest : Super Profi Tele 500-1000mm f/8-16 do nikona D80. Teraz sobie odpowiedz czy warto.
    Oto chodzi, że nie mam pojęcia Czasami robie zdjęcia ptaków - mam Nikkora 70-300 1:4.5-5.6. Ciężko podejść bliżej i zrobić fajne zdjęcie, a długie obiektywy zaczynają sie od 10000 Stąd moje być może głupawe pytanie !!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wymiatacz Zobacz posta
    Oto chodzi, że nie mam pojęcia Czasami robie zdjęcia ptaków - mam Nikkora 70-300 1:4.5-5.6. Ciężko podejść bliżej i zrobić fajne zdjęcie, a długie obiektywy zaczynają sie od 10000 Stąd moje być może głupawe pytanie !!!
    Nie, pytanie nie jest głupie, patrząc na allegro to te obiektywy mają duże powodzenie, ( jak pisałem też myślałem kiedyś o takim rozwiązaniu )tylko czy te ptaszki przy świetle f 8-16 zobaczysz i czy one będą chciały stać nieruchomo parę sekund?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów