Close

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 65

Wątek: Wizjer d700

Domyślnie

A jak wygląda sprawa wspomnianego dk-17m? Przydatna rzecz do ostrzenia ręcznego? Myślicie, że warto w to zainwestować? Przy takich niuansach GO przydałoby się dodatkowe wspomaganie . Tylko pytanie czy nie wpływa optycznie na tyle, że zamiast polepszać, pogarsza. Najmilej widziane opinie z praktyki .

Pozdrawiam

Domyślnie

Do ręcznego ostrzenia najlepszy jest Katz z rastrem i klinem. Jestem gorącym orędownikiem tej matówki - jest absolutnie warta swojej ceny. Jedyna rzecz, której brakuje mi w D700 to jest właśnie Katz, którego mam w D200. Fakt, że elektroniczny rangefinder pomaga trochę przy operowaniu manualami, ale mimo wszystko stare przyzwyczajenia pozostają.: wolę Katza. Przy tej wielkości wizjera DK 17M wydaje się być zbędny, ale to moja bardzo subiektywna opinia...

pozdrawiam

Domyślnie

Właśnie jakiś czas temu zastanawiałem się nad matówką Katzeye, ale na tym się skończyło. Dalej mam w planach.
    "Przy takiej wielkości wizjera", Lejesz miód na me serce haha...

Pozdro

PS: Właśnie odpaliłem stronę Katz eye . Jak sprawdzałem jakiś czas temu, kosztowało to to ~700 na nasze. Teraz ~220 zetów. Ekstra
    Ostatnio edytowane przez m_ak_s ; 04-08-2008 o 23:11

Domyślnie

Ja brałem z pajęczą nicią - wyszło mi około 200 USD. Nawet po wyższym kursie USD / PLN było to do przyjęcia. Mam sporo manuali, więc dla mnie była to inwestycja niejako konieczna, aby się nie męczyć. Tak czy inaczej - polecam. Tym bardziej za 220 zeta

Domyślnie

Ja właśnie też często używam manuali. Świetne szkła można teraz dostać, w sensownej cenie, w pancernej obudowie, z naprawdę dobrą optyką. Tylko, no właśnie, pracuję przy kompie i wzrok zamiast lepszy, coraz bidniejszy .
    Także wszelkie udogodnienia wizjerowe mile widziane.

Domyślnie

Tak szybko zrobiłem porównanie z konkurencją i wizjer d3 do wizjera smarkaIII wypada blado...
    Natomiast celownik markaIII jest mniejszy od wizjera d300

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez StruceL Zobacz posta
    Tak szybko zrobiłem porównanie z konkurencją i wizjer d3 do wizjera smarkaIII wypada blado...
    Natomiast celownik markaIII jest mniejszy od wizjera d300
    Smark nie jest konkurencją dla D3 - musisz poczekać na D3X

Domyślnie

wiem ale z ciekawości chciałem wiedzieć jak to wygląda

Cytat Zamieszczone przez loki_p Zobacz posta
    A jakby wyglądał wizjer D300 z założonym DK-21m w stosunku do tego co widać w D700 ? Jeśli można to poproszę grafikę.
    identycznie
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 05-08-2008 o 13:06 Powód: połączyłem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spiritwood Zobacz posta
    Przy tej wielkości wizjera DK 17M wydaje się być zbędny, ale to moja bardzo subiektywna opinia...
    Eeeee tam - zbędny - jak się założy DK-17M do D3/D700 to dopiero wtedy naprawdę jest WYPIERD!!! OM2 niech się schowa!

Domyślnie

takie moje porównanie
    ułożyłem wielkością z góry na dół niezależnie od pola krycia

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów