Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie

nie zamienił bym swojego D300 na tego marka

nie poruszyli też kwestii tego co dla zawodowców jest istotne jak, czyli bezpieczeństwa danych ... w D3, który ma dwa sloty CF można nagrywać na dwie karty co zwiększa bezpieczeństwo na optyczne.pl jakoś o tym zapomnieli
    Ostatnio edytowane przez life ; 03-08-2008 o 14:53

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez life Zobacz posta

nie poruszyli też kwestii tego co dla zawodowców jest istotne jak, czyli bezpieczeństwa danych ... w D3, który ma dwa sloty CF można nagrywać na dwie karty co zwiększa bezpieczeństwo na optyczne.pl jakoś o tym zapomnieli
    poruszyli.... nie doczytałeś dokładnie
    Zdjęcia mogą być zapisywane na wybraną kartę (wybór jest bardzo łatwy i za jednego pomocą przycisku) lub na obie jednocześnie (tworzenie kopii zapasowej). Można tym samym określić, jaki rodzaj zdjęć ma być zapisany na jakiej karcie. Dzięki temu, na przykład, na jednej zapisujemy JPEG-i a na drugiej RAW-y. Dostępna jest także funkcja kopiowania zdjęć z jednego nośnika na drugi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez life Zobacz posta

mark3 też ma 2 sloty: CF + sd.

poruszyli za to kwestie ergonomii, w co najmniej dziwny sposób. pieją nad ergonomią d3 w teście marka. przecież to jest kwestia arcysubiektywna. miałem marka3, własnego, kilka długich chwil miałem też d3.

dla mnie ergonomia d3 (pomijam klawiszologię, bo radzę sobie w obydwu systemach sprawnie) nie jest ideałem, głownie ze względu na fatalny pionowy uchwyt. jest płytki, dla mnie wręcz dramatycznie płytki i niewygodny. reszta super, ale trzyma mi sie go źle. to jest, moim zdaniem, rozwiązane w markach o wiele lepiej, wygodniej. generalnie też wygodniej "było mi" z markiem więc pitolenie o złej dobrej ergonomii to jak opowiadanie o tym, że kolor gumy jest niezbyt wyjściowy.

że d3, także d700 jest moim zdaniem aparatem znacznie lepszym (do moich zastosowań) od marka3 nie dyskutuję - jest - bez dwóch zdań. ale dziwna sprawa z tym testem. puszka już w wieku średnim, skąd i po co ten test akurat/dopiero teraz?
    Ostatnio edytowane przez Adam Trzcionka ; 03-08-2008 o 16:29

Domyślnie

faktycznie nie doczytałem ... mea culpa

ale i tak bym się nie zamienił

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Trzcionka Zobacz posta
    że d3, także d700 jest moim zdaniem aparatem znacznie lepszym (do moich zastosowań) od marka3 nie dyskutuję - jest - bez dwóch zdań. ale dziwna sprawa z tym testem. puszka już w wieku średnim, skąd i po co ten test akurat/dopiero teraz?
    Adamie, optyczni juz tak mają, że testy robią 100 lat po premierze .
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

To nie ich wina, dpr nie ma w ogole testu 1dmkIII - to wina Canona, ze zrobil zonka i trzeba bylo czekac kupe czasu na ich ruch A optyczni wrzucili rewju zeby miec kolejny w kolekcji - w koncu im wiecej testow beda mieli tym wiecej osob bedzie do nich zagladac

Domyślnie

no to niechże dadzą 1ds3, cholerniem ciekawy

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Lepiej by bylo jakby dali go Tobie z D700 poszlo Ci wysmienicie

sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Trzcionka Zobacz posta
    no to niechże dadzą 1ds3, cholerniem ciekawy
    powiedz jakie foty na jakich ustawieniach ci podeslac ze smarka i nie ma problemu

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów