Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Capture NX 2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RomanZWrocławia Zobacz posta
    możesz jasniej? nie kazdy zna angielski

Cytat Zamieszczone przez Sleepwalker Zobacz posta
    Ciekawostka przyspieszajaca NX2 - u mnie zadzialala.

http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=28536598
    to może napisz co zrobiłeś, nie każdy zna angielski
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wigi Zobacz posta
    możesz jasniej? nie kazdy zna angielski
    to może napisz co zrobiłeś, nie każdy zna angielski
    Zdarzają się "preparaty" instalki NX2 z podmienionymi/zmodyfikowanymi plikami.

Stanowi to realne zagrożenie dla komputera.

Pliki trzeba pobierać z serwerów Nikona inne serwery mogą stanowić zagrożenie.

Ten skaner ma niby to naprawiać.

Domyślnie

Z innej trochu beczki.

Czy ktoś pracował NXem na komputerze czterordzeniowym, czy jest różnica w pracy (szybkość) w porównaniu do dwóch rdzeni?
    (np core2 duo 3.0 GHz, a core 2 quad 2.66 GHz?)
    Czy warto inwestować w cztery rdzenie?

Pozdrawiam
    Piotr Piątek / producent, retuszer, fotografik

Domyślnie

mam 4 rdzeniowy , warto inwestowac.
    tylko nie instaluj visty bo na viscie chodzi jak by chcialo a nie moglo ... przynajmniej takie moje odczucie :P
    Contax 645, Zeiss 80mm f/2

Domyślnie

Przymierzam się do wymiany sprzętu właśnie m.in. przez CNX2. Szukałem jakichś benchmarków wydajności, żeby porównać jak to się skaluje z moim procesorem klasy A2600+ i kilku rdzeniowymi maszynami, ale nie znalazłem
    D80 | N18-135 | N50/1.8 | SB-600

Domyślnie

powiem tak , do programow graficznych typu PS, Capture NX 2 itd ... naprawde wazny jest mocny procek...
    Chyba ze nie zalezy Wam na czasie i plynnosci pracy. PROCEK i RAM ... naprawde warto zainwestowac.
    Contax 645, Zeiss 80mm f/2

Domyślnie

Hmm zastanawiam się tylko za zainwestować w core2duo, którego maksymalna normowa wydajność (w rozsądnej cenie) to 3,16 GHz, czy jednak kupić słabszego a cztero-rdzeniowca np 2.66GHz ?? Z jednej strony sam core2duo już zaniedługo zostanie wycofany i zastapiony przez nastepce, a Quady jeszcze trochę sie porozwijają. Co sądzicie?

Nie pracowałem na tych dwóch prockach, dlatego nie wiem jakie będzie odzwierciedlenie w pracy na CNX

A jak z podkręcaniem samych procków, daje to duże efekty w Waszej pracy?
    Piotr Piątek / producent, retuszer, fotografik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fridayimage Zobacz posta
    Ja przed kreceniem procesora zrobilem pomiar czasu konwersji 20 NEFow w CaptureOne. Podczas stopniowego podkrecania, puszczalem za kazdym razem te sama konwersje. Wynikalo z tego jednoznacznie, ze czas konwersji skaracal sie w procentach dokladnie o tyle, o ile podnosilo sie taktowanie procesora. Efektem tej "zabawy" jest o 50% wieksze taktowanie procesora i 50% krotsza konwersja w C1. Niestety nie robilem testow w zadnym innym sofcie.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

fridayimage, mam podobny dylemat. Nie spieszę się z wymianą sprzętu, ale rozważałem identyczne przejście - czy lekko wolniejsze 4 rdzenie będą tu lepsze niż nieco szybsze 2.
    D80 | N18-135 | N50/1.8 | SB-600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fridayimage Zobacz posta
    Hmm zastanawiam się tylko za zainwestować w core2duo, którego maksymalna normowa wydajność (w rozsądnej cenie) to 3,16 GHz, czy jednak kupić słabszego a cztero-rdzeniowca np 2.66GHz ?? Z jednej strony sam core2duo już zaniedługo zostanie wycofany i zastapiony przez nastepce, a Quady jeszcze trochę sie porozwijają. Co sądzicie?

Nie pracowałem na tych dwóch prockach, dlatego nie wiem jakie będzie odzwierciedlenie w pracy na CNX

Ten temat powraca jak bumerang, co go ktoś wyrzuci, to znowu łup w łeb.

Po pierwsze, to: szybsza maszyna, szybsza jest, więc najlepiej ośmiordzeniowiec i to razy X na płycie serwerowej.
    Do tego serwerowy system i RAMu co najmniej 32GB i dyski w RAIDzie.

Po drugie, to czy MUSISZ mieć szybciej, bo jak musisz, a inaczej się udusisz, to co innego.

W ogóle uważam, że takie "przyspieszanie", to delikatnie mówiąc jakaś choroba chyba, no chyba, że codziennie masz do przerobienia do 500 fotek.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów