Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: d60/d80 a 400d

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Day Zobacz posta
    Witam,
    mam pewnien dylemat, coprawda to forum nikona ale licze na obiektywne opinie zastanawiam sie nad zakupem d80/d60(i prosze mi nie pisac ze d60 nie ma silniczka bo doskonale o tym wiem) lub canona d400, musze przyznac ze wolalbym wybrac system nikona. Glownie zalezy mi na krajobrazach-kolorach. Prosze o doradzenie mi w wyborze
    Pozdrawiam
    Bardzo ładnie i treściwie odpowiedział Ci coroner, jakkolwiek morał z jego rad jest dla Ciebie prosty - Kupuj D80

W myśl prostej zasady - body masz jedno (zazwyczaj) i kupujesz najlepsze na jakie Cię stać - a najlepsze ztych które wymieniłeś w swoim zapytaniu jest D80

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rarog Zobacz posta
    Bardzo ładnie i treściwie odpowiedział Ci coroner, jakkolwiek morał z jego rad jest dla Ciebie prosty - Kupuj D80

W myśl prostej zasady - body masz jedno (zazwyczaj) i kupujesz najlepsze na jakie Cię stać - a najlepsze ztych które wymieniłeś w swoim zapytaniu jest D80
    Dokładnie tak
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Jak masz kasę to kupuj D80 i nawet się nie zastanawiaj,w tej chwili body stoi na 1850 w najtańszych ofertach nówek.A jak nie masz kasy to kup D40 za tysiaka i nie zważaj na docinki,tylko ucz się robić zdjęcia i kompletuj optykę. 400D ja osobiście bym sobie odpuścił, bo nie podoba mi się ergonomia i wykonanie,tudzież sam system,ale to już moje subiektywne odczucie.D60 też bym sobie odpuścił i od razu szedł w D80. I przede wszystkim, robił zdjęcia w RAWach,to zdziwiające,ile można wyciągnąć ze zdjęcia zrobionego w tym formacie.
    A tak w ogóle to nie przejmuj się body,tylko myśl,jakie obiektywy sobie do niego dokupisz ;]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kazujaman Zobacz posta
    w tej chwili body stoi na 1850 w najtańszych ofertach nówek.
    Jak to się mówi w Sejmie - w trybie sprostowania - nowe body można już kupić poniżej 1800

Pozdrawiam

Oszczędny w słowach
    Miasto
    bielsko biala

Domyślnie

faktycznie body d80 kupic mozna juz za 1650zl na allegro a tak apropo co trzeba sciagnac zeby otworzyc zdjecia raw w photoshopie?

Domyślnie

Camera Raw.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

a tak apropo co trzeba sciagnac zeby otworzyc zdjecia raw w photoshopie?
    A która wersja PS?
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    bielsko biala

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    A która wersja PS?
    10.0 to prosze napiszcie mi jeszcze jak ja to mam "zainstalowac" bo tepy jestem okrutnie w tym temacie

Pozdrawiam

Domyślnie

10.0 to prosze napiszcie mi jeszcze jak ja to mam "zainstalowac" bo tepy jestem okrutnie w tym temacie
    Help (Pomoc) / Update i samo się zainstaluje
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    A która wersja PS?
    Mi potrzeba coś w stylu Camera RAW do PS 7.0...

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów