Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie rawy z d300 a picassa

Witam,
    wcześniej miałem d50 i nie było tego problemu - teraz przy d300 w picassie nie pokazują mi się rawy - zamiast nich jest czarna plama/szum w stylu rozregulowanego telewizora. ktoś potrafi stwierdzić czemu tak jest? jakieś różnice w budowie ichniejszych rawów? ktoś może wie jak naprawić?
    trochę złomu w dużym plecaczku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wacki4 Zobacz posta
    wcześniej miałem d50 i nie było tego problemu - teraz przy d300 w picassie nie pokazują mi się rawy - zamiast nich jest czarna plama/szum w stylu rozregulowanego telewizora. ktoś potrafi stwierdzić czemu tak jest? jakieś różnice w budowie ichniejszych rawów?
    Oczywiscie, ze tak. To normalne u Nikona, ze NEF z kazdej prawie puszki jest inny. Niby NEF, ale rocznym softem nowych NEFow nie otworzysz za Chiny...

ktoś może wie jak naprawić?
    Probowalem zainstalowac najnowsza wersje Picassy?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

przy aktualizacji pokazal ze mam najnowsza - jednak sciagnalem z googli i sprawdziłem - dalej to samo
    trochę złomu w dużym plecaczku.

Domyślnie

przy aktualizacji pokazal ze mam najnowsza - jednak sciagnalem z googli i sprawdziłem - dalej to samo
    Nie uzywam tego softu, wiec nie moge byc pewny, czy jakakolwiek wersja obsluguje NEFy z D300. Jesli faktycznie tak jest, no to nie pozostaje nic innego jak zmienic oprogramowanie.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

FastStone potrafi obejrzeć NEFy z D300, D3.

Ba, nawet podłubać w nich można.

Domyślnie

U mnie też picassa nie pokazuje rawów, dopiero jak wywołam jpg. Póki co podgladam rawy w NX2, przynajmniej nie przekłamuje

Dick45
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ADAM1 Zobacz posta
    FastStone potrafi obejrzeć NEFy z D300, D3.

Ba, nawet podłubać w nich można.

Mam ten program ale pokazyje tylko miniatury po otwarciu zdjęcia jest tylko czarny ekran z szumem .W ustawieniach zaznaczyłem NEF-y z Nikona ale z D300 nie dzała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dick45 Zobacz posta
    Mam ten program ale pokazyje tylko miniatury po otwarciu zdjęcia jest tylko czarny ekran z szumem .W ustawieniach zaznaczyłem NEF-y z Nikona ale z D300 nie dzała
    A którą wersję mordujesz?

Ja mam zainstalowaną ostatnią, czyli 3.6 beta.

Dick45
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ADAM1 Zobacz posta
    A którą wersję mordujesz?

Ja mam zainstalowaną ostatnią, czyli 3.6 beta.
    3,2 Masz rację zainstalowałem 3,6 beta i otwiera NEF-y
    Ostatnio edytowane przez Dick45 ; 27-07-2008 o 13:10

Uprawnienia umieszczania postów