Close

Strona 46 z 66 PierwszyPierwszy ... 36444546474856 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 653
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa/Sochaczew

Domyślnie

Hej !
    Dzięki za waszą pomoc - mam nadzieje, że z czasem i moje irytujące pyłki odlecą ( oby ). Podjechałem do serwisu Nikona i tam poinformowali mnie, że takie pyłki mogą znaleść się w nowych szkłach a czyszczenie jest możliwe ( gwarancja jednak tego nie obejmuje), a przybliżony koszt czyszczenia , smarowania i ustawiania parametrów to 300zł. Postanowiłem czerpać radość z focenia, a z czasem gdy pyłków będzie więcej to zdecyduje się na czyszczenie. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów

Domyślnie

[QUOTE=Czornyj;707440]Sciągnij ten szatański wynalazek.

Co w takim razie założyć, żeby "na golasa" szkiełko nie biegało ?

pozdrawiam 124miko

Domyślnie

Paprycjusz - nie ma na co czekac, goscie w komentarzach juz podsumowali.
    Andrzej

Domyślnie

Po obejrzeniu fotek na Optycznych, mam wrażenie, że to uszkodzony egzemplarz. Przecież najtańszy kitowy obiektyw pracuje lepiej. Coś tu nie tak...

Domyślnie

wydaje mi sie ze oni czesto (szczegolnie) nikony po jakis traumatycznych przezyciach lub innych nieokreslonych wypadkach dostaja.
    Andrzej

Domyślnie

Witam. Chłopaki z Optyczne.pl robili na długich czasach (tzn. tych krótszych z tych dłuzych) jak dla niektórych zdjęć np. 1/50 s przy rozmiarach i wadze tego obiektywu to troche zbyt długi czas. Dla tego szkła to min 1/80s a tak poza konkursem to brakuje mu VR, może następna wersja będzie wyposażona w to cudo.

Pozdrawiam
    ....:::: | NIKON | ::::....

Domyślnie

proste - albo pijesz albo wylewasz, stabilizacja nie pomaga
    Andrzej

Domyślnie

Jestem juz półrocznym użytkownikiem tego szkła. Jest znakomite, ale pełnię efektu osiąga się w moim przypadku przy czasach 1/100 i krótszych. Rzeczywiście bardzo łatwo poruszyć zdjęcie. No i ciężar szkła - jest co dźwigać. Gdy porównuję zdjęcia zrobione tym szkłem z kitem 18-70, to nie mogę patrzeć na mydlaność tych starszych fot.

Domyślnie

czy ktoś próbował tego potwora na analogu?
    "Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."

Strona 46 z 66 PierwszyPierwszy ... 36444546474856 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów