Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Domyślnie

widze ze masz delta... kiedys daaawno mialem cos takiego do d70s... niestety nigdy nie udalo mi sie zrobic na tym koszu do aku AA wiecej niz 2zdjec... dokupielm drugi aku i dopiero wtedy dzialalo jak trzeba. z oryginalnym mb-d na pewno nie mialbys problemow.

Domyślnie

ja mam deltę do D70s i robię około 400 zdjęć. W D200 jest duuużo mniej. a w Fuji 2 zdjęcia i pad. Chyba trza będzie skorzystać z gwarancji.
    Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||

Domyślnie

jak zdjąłem ta nieszczęsną folię to do tej pory na probę cyknąłem już okoł 200 z lampą i bez a wskażnik ledwo drgnął
    Pozdrawiam-Rajmund
    Dwie puszki, dwie lampy i trochę szkła
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

u mnie niema żadnej folii, albo jej niewidzę
    Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||

Domyślnie

U ciebie raczej podejrzewałbym może kiepskie akumulatory niż grip u mnie już po zdrapaniu tej nieszczęsnej folii jest OK. Z folią oczywiście aparat zachowywał się jakbś wogole wyjął akumulatory - akumularorki 2500 GP NiMH. Udało mi się je wykończyć i zrobiłem to świadomie w ciągu 5 godzin po zrobieniu około 500 zdjęć z ktorych mniej więcej 150 zrobiłem z lampą wbudowaną . I być może o tym wiesz ale nigdzie nie wspomniałeś w S5 pro są ustawienia gripa ustawia się rodzj bateri jak i jaką funkcję ma pełnić przycisk AE/AL na gripie.
    Mówię że zrobiłem to celowo bowiem idąć na imprezę muszę być mniej więcej przygotowanym kiedy trzeba wymienic akumulatory aby nie być zaskoczony w najmniej nieoczekiwanym momencie.
    Ostatnio edytowane przez plusfoto ; 19-07-2008 o 20:00
    Pozdrawiam-Rajmund

Domyślnie

w gripie mam ustawione Ni-mh czyli takie jak akumulatorki. Aku są raczej niezłej jakości Sanyo Enloop. Wczoraj wsadziłem do D200 i zrobił 30 zdjęć i wskaźnik pokazuje jeszcze połowę

Domyślnie

panowie, przepraszam ze wypowiem sie moze niezbyt merytorycznie, ale czy nie warto bylo dolozyc 200zl w zamian za komfort bezproblemowej pracy? kupujac substytuta musisz liczyc sie z tym, ze bedzie dzialal o 200zl gorzej niz oryginal...

Domyślnie

Po dogłębnej analizie lekarskiej twojego przypadku doszedłem do następujących wniosków:
    1. Sprzęt czyli aparaty są sprawne
    2. Grip jest sprawny (kłopot masz tylko aku R6 orginały pracują prawidłowo)
    3. winna jest wkładka do aku (delikatne zwarcie) choć to jest mało prawdopodobne lub akumulatory (wystarczy że jeden będzie szwankował - wiem to z własnego doświadczenia)
    Pozdrawiam-Rajmund

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    panowie, przepraszam ze wypowiem sie moze niezbyt merytorycznie, ale czy nie warto bylo dolozyc 200zl w zamian za komfort bezproblemowej pracy? kupujac substytuta musisz liczyc sie z tym, ze bedzie dzialal o 200zl gorzej niz oryginal...
    za te 200 zł to mogę dokupić sobie 3 x EN-EL

Z tym wkładam to pewnie masz rację. Trza będzie zadzwonić i się dowidzieć czy wymienią Zobaczę jeszcze jak aku będą działały w gripie z D70s

Domyślnie

no i jak wsadzisz te en-el do fuji to juz na pewno nie ruszy

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów